13. oktobar 2022.13. okt 2022.
Pobednički sa gostovanja (foto: ŽRK Medicinar fb)

Pobednički sa gostovanja (foto: ŽRK Medicinar fb)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Borski ritam za Vojvodinu

Pobeda u gostma veliki zamajac. Vojvodina nezgodna za Medicinar. Dve ekipe koje se dobro poznaju. Novosađanke plej of favoriti iz senke
Svaka utakmica je veliki ispit za mlad tim Medicinara, a igrom u nastavku u Boru su pokazale kako može da se sa visokom ocenom položi jedan ispit. Trijumf nad Borankama nakon preokreta u drugom poluvremenu veliki je vetar u leđa Šapčankama pred težak meč protiv Vojvodine u subotu, posebno posle neverovatnog odnosa sedmeraca i isključenja.

-Uvek razmišljamo o narednom duelu i posle dva izuzetno važna boda skoncentrisani smo na Vojvodinu. Ovo je mlad tim koji se još uigrava, ali je pokazao potencijal koji moramo da iskoristimo maksimalno kako bi na kraju bili zadovoljni. Poštujemo iskustvo i kvalitet svake ekipe, ali bez straha ulazimo u svaki meč željni da budemo bolji i iskoristimo svoje prilike – ističe trener Nenad Tešić.
Novosađanke su bile značajno iza Medicinara prethodne sezone, međutim uspele su da dva puta pobede šabačku ekipu, te su dužnici plavo-belih. Jedna od važnijih u ekipi Radovaan Rovčanina je rukometašica ponikla u Medicinaru Lana Mijailović, a od ove sezone je još jedan izdanak škole Medicinara u redovima novosađanki, to je Nina Kažić. Vojvodina je bazirana na dobroj bekovskoj liniji: Lazić, Todorovski, Mijailović, ali i na odličnom krilu Milici Golušin. Naravno, ne može se izostaviti ni odlična Ana Bulatović na golu. Vojvodina je favorit iz senke za plej of. U prva četiri kola su trijumfovali tri puta, a najbolji meč su odigrale protiv Radničkog, istovremeno i najkvalitetnijeg od rivala koje su savladale Novosađanke.

Bor – Medicinar 20:23 (11:9)
Bor. Gledalaca: 350. Sudije: Cvetković i Petrović (oba Niš). Sedmerci: Bor: 10 (8); Medicinar: 2 (2). Isključenja: Bor 6; Medicinar 22 minuta.
MEDICINAR: Jarić, H. Petrić, Zečević, Žarković, Kojić 2, Radović 4, Vasić 6 (1), Lacković, Peruničić, Vasić, Cvejić (7 odbrana), E. Petrić, Cvetinović, Stević, Dragosavljević 8 (1), Rakić 2.



Medicinar je mnogo dobio povratkom Ane Radović, iako još ne može da odigra čitav duel. Aleksandra Vasić je iz meča u meč bolja, odnosno efikasnija, a Jovana Dragosavljević je pokazala pun potencijal u Boru. Ivana Cvetinović je važan deo čvrste odbrane, ali i napada. Vojvodinu poznaju i dve doskorašnje planice, danas prvotimke Medicinara, Tamara Žarković i Jelena Zečević.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa