Инфо

13. октобар 2022.13. окт 2022.
Победнички са гостовања (фото: ЖРК Медицинар фб)

Победнички са гостовања (фото: ЖРК Медицинар фб)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Борски ритам за Војводину

Победа у гостма велики замајац. Војводина незгодна за Медицинар. Две екипе које се добро познају. Новосађанке плеј оф фаворити из сенке
Свака утакмица је велики испит за млад тим Медицинара, а игром у наставку у Бору су показале како може да се са високом оценом положи један испит. Тријумф над Боранкама након преокрета у другом полувремену велики је ветар у леђа Шапчанкама пред тежак меч против Војводине у суботу, посебно после невероватног односа седмераца и искључења.

-Увек размишљамо о наредном дуелу и после два изузетно важна бода сконцентрисани смо на Војводину. Ово је млад тим који се још уиграва, али је показао потенцијал који морамо да искористимо максимално како би на крају били задовољни. Поштујемо искуство и квалитет сваке екипе, али без страха улазимо у сваки меч жељни да будемо бољи и искористимо своје прилике – истиче тренер Ненад Тешић.
Новосађанке су биле значајно иза Медицинара претходне сезоне, међутим успеле су да два пута победе шабачку екипу, те су дужници плаво-белих. Једна од важнијих у екипи Радоваан Ровчанина је рукометашица поникла у Медицинару Лана Мијаиловић, а од ове сезоне је још један изданак школе Медицинара у редовима новосађанки, то је Нина Кажић. Војводина је базирана на доброј бековској линији: Лазић, Тодоровски, Мијаиловић, али и на одличном крилу Милици Голушин. Наравно, не може се изоставити ни одлична Ана Булатовић на голу. Војводина је фаворит из сенке за плеј оф. У прва четири кола су тријумфовали три пута, а најбољи меч су одиграле против Радничког, истовремено и најквалитетнијег од ривала које су савладале Новосађанке.

Бор – Медицинар 20:23 (11:9)
Бор. Гледалаца: 350. Судије: Цветковић и Петровић (оба Ниш). Седмерци: Бор: 10 (8); Медицинар: 2 (2). Искључења: Бор 6; Медицинар 22 минута.
МЕДИЦИНАР: Јарић, Х. Петрић, Зечевић, Жарковић, Којић 2, Радовић 4, Васић 6 (1), Лацковић, Перуничић, Васић, Цвејић (7 одбрана), Е. Петрић, Цветиновић, Стевић, Драгосављевић 8 (1), Ракић 2.



Медицинар је много добио повратком Ане Радовић, иако још не може да одигра читав дуел. Александра Васић је из меча у меч боља, односно ефикаснија, а Јована Драгосављевић је показала пун потенцијал у Бору. Ивана Цветиновић је важан део чврсте одбране, али и напада. Војводину познају и две доскорашње планице, данас првотимке Медицинара, Тамара Жарковић и Јелена Зечевић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa