Инфо

13. октобар 2022.13. окт 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОДРЖАНИ 21. СУСРЕТИ ЕНИГМАТА СРБИЈЕ

Викенд у знаку укрштеница, анаграма, ребуса...

На годишњи скуп енигмата дошли су учесници из 26 места те су у дружењу у тамнавској вароши уживали гости из Бања Луке, Београда, Бијељине, Бора, Ваљева, Градишке и Гацког, Каменице, Земуна, Кикинде, Крупња, Кљајићева, Лознице, Ниша, Новог Пазара, Новог Сада, Привлаке, Пожаревца, Смедерева, Руме, Ћуприје, Црвенке, Шимановаца и Угљара али и представници домаћина
У Коцељеви су протеклог викенда одржани 21. сусрети енигмата Србије који су осим заљубљеника у “гимнастику ума“из наше земље окупили и госте из Босне и Херцеговине и Хрватске. На годишњи скуп енигмата дошли су учесници из 26 места те су у дружењу у тамнавској вароши уживали гости из Бања Луке, Београда, Бијељине, Бора, Ваљева, Градишке и Гацког, Каменице, Земуна, Кикинде, Крупња, Кљајићева, Лознице, Ниша, Новог Пазара, Новог Сада, Привлаке, Пожаревца, Смедерева, Руме, Ћуприје, Црвенке, Шимановаца и Угљара али и представници домаћина.

Према речима представника енигматског савеза тродневни програм предвиђао је да се између такмичења организују излет и обилазак знаменитости Коцељеве и околине, а добродошлицу гостима, уз претходно интонирање државне химне, пожелео је и председник општине Душан Илинчић.
Енигмате су у основној школи организовали радионице у решавању и састављању анаграма, ребуса, укрштеница и судокуа а представљена је и игра “квизовка”. Том приликом ученици су могли да сазнају више о значају енигматике.

Фото: "Глас Подриња"


Учесници овогодишњих сусрета посетили су Завичајни музеј, дегустирали вино у винарији “Ранковић” али демонстрирали и одлично шаховско знање јер су у парку одиграли меч са локалним шах клубом “Отварање” који је завршен нерешеним резултатом 5:5.

Излет у околину Коцељеве оставио је на загонетаче посебне импресије јер су посетили цркву у Брдарици и сазнали више о историјату овог краја, видели грм поп Луке Лазаревића, манастир Каону и Ашиков гроб.

На свечаном затварању уручени су пехари, медаље и награде најуспешнијим такмичарима.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa