Инфо

13. октобар 2022.13. окт 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПОСЛЕ ВИШЕ ДЕЦЕНИЈА УРАЂЕНА КАНАЛСКА МРЕЖА

Решен проблем плављена у Петковци

Били смо у озбиљним проблемима сваки пут када пада киша. двадесетак домаћинстава је плављено и била им је угрожена и имовина и животи. Проблем је био вишедеценијски и људи су се жалили, али све до сада није било могућности да се нешто уради. Били смо стрпљиви и коначно смо дочекали да се то реши
Мештанима Петковице каналска мрежа одавно је приоритет. Ових дана урађено је око 4 километра каналске мреже, а вредност инвестиције, која је финансирана из буџета града Шапца, је око 3,8 милиона динара.

-Много нам значи ово што је урађено. Били смо у озбиљним проблемима сваки пут када пада киша. Двадесетак домаћинстава је плављено и била им је угрожена и имовина и животи. Проблем је био вишедеценијски и људи су се жалили, али све до сада није било могућности да се нешто уради. Били смо стрпљиви и коначно смо дочекали да се то реши, каже Владан Бајић, председник Савета Месне заједнице Петковица и захваљује градском руководству, као и радницима фирме “Југокоп“ који су радове обавили.

Градоначелник Шапца Александар Пајић обишао је завршетак радова и подсетио да ово није прва озбиљна инвестиција у Петковици. Прошле године овде је урађено око 2,5 километара нисконапонске мреже и стари стубови су замењени новим.

Урадили смо 500 метара речног корита и око 3.700 метара канала, Фото: "Глас Подриња"


-Створена је могућност да се сва вода која се сакупља у каналима одлије у Церски ободни канал, који смо такође прочистили у великој дужини. Припремамо се за кишни период. Сва вода која је овде стајала по њивама и у двориштима биће прикупљена у канале и одведена у Церски ободни канал, односно реку Саву, рекао је градоначелник Пајић.

Душан Вујковић из „Југокопа“ наводи да су сви радови спроведени по прописима, што је знатно поправило досадашње стање када је свако воду из свог дворишта одводио неконтролисано.

-Проблем су биле воде и неконтролисане поплаве. На каналској мрежи ништа није рађено 35-40 година. Сада смо урадили око 500 метара речног корита и око 3.700 метара канала. Урађена су три нова пропуста. Све смо успели да ставимо у функцију, каже Душан Вујковић.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa