Инфо

13. октобар 2022.13. окт 2022.
Фото:  Званична ФБ страница,  Председник општине Богатић, Милан Дамњановић

Фото: Званична ФБ страница, Председник општине Богатић, Милан Дамњановић

ПОТПИСАНА ПОВЕЉА О БРАТИМЉЕЊУ БОГАТИЋА И ПРОКУПЉА

Печат изванредне сарадње

Желимо да у будућности Прокупље и Богатић сарађују још ближе и интензивније, да радимо на пројектима из области инфраструктуре, спорта, културе, туризма, пољопривреде и многим другим, те немам никакву сумњу да ћемо заједничким снагама додатно унапредити постојеће односе и подићи их на још виши ниво, на задовољство, пре свега наших грађана, изјавио је председник општине Богатић, Милан Дамњановић
Протеклог петка је у Прокупљу одржана централна државна манифестација обележавања 110. годишњице од мобилизације другог пешадијског пука “Књаз Михаило”, познатијег као Гвоздени пук којој је у име председника Србије Александра Вучића, који је и покровитељ ове манифестације, и највиших државних органа Србије присуствовао председник Народне Скупштине др Владимир Орлић.

На позив домаћина, града Прокупља, овом догађају присуствовала је делегација општине Богатић која је положила венце на споменик Гвозденом пуку.

Овај данашњи споразум који смо потписали представља печат изванредне сарадње наше две локалне самоуправе у претходном периоду


Овај свечани тренутак искористили су град Прокупље и општина Богатић да учврсте пријатељство и озваниче братство путем споразума о успостављању сарадње (Повеља о братимљењу) који су потписали градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић и председник општине Богатић Милан Дамњановић.

Овом приликом, присутним представницима две локалне самоуправе, народном посланику др Дарку Лакетићу, начелницима Топличког и Мачванског управног округа, Златану Миљковићу и Владану Красавцу, пригодним речима обратио се председник општине Богатић Милан Дамњановић:

-Изражавам захвалност на дивном гостопримству нашим домаћинима - руководству града Прокупља, који нас, заиста, сваки пут дочекају са посебном топлином, искреним осећајем пријатељства и братске љубави.

Фото: Званична ФБ страница, Председник општине Богатић, Милан Дамњановић


Овај данашњи споразум који смо потписали представља печат изванредне сарадње наше две локалне самоуправе у претходном периоду. Он је симбол братства и блискости и ми на овај начин указујемо и поштовање претходним генерацијама које су неговале традицију и градиле пријатељске везе између Прокупља и Богатића, Топлице и Мачве, односно, нашим славним прецима, који су дали своје животе за слободу српског народа, а ту пре свега мислим на храбре и поносне војнике Другог пешадијског пука - Другог гвозденог пука “Књаз Михаило”, али и нашег Мачванина Милоша С. Милојевића који је дао велики допринос у тој борби.

-Желимо да у будућности Прокупље и Богатић сарађују још ближе и интензивније, да радимо на пројектима из области инфраструктуре, спорта, културе, туризма, пољопривреде и многим другим, те немам никакву сумњу да ћемо заједничким снагама додатно унапредити постојеће односе и подићи их на још виши ниво, на задовољство, пре свега наших грађана. Уколико млађи нараштаји буду били свесни величине и значаја жртве наших предака у борби за слободу отаџбине, онда ће и наша мисија бити више него успешна. Са оправданим оптимизмом гледамо у лепшу и просперитетнију будућност -закључио је Дамњановић.
Званична ФБ страница, Председник општине Богатић, Милан Дамњановић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa