3. novembar 2022.3. nov 2022.
Mesec solidarnosti sa starijima
CENTAR ZA SOCIJALNI RAD ŠABAC

Mesec solidarnosti sa starijima

Sredstva za pakete materijalno najugroženijim starijim korisnicima usluge Pomoć u kući obezbeđena su iz Budžeta grada
Povodom Meseca solidarnosti sa starijima, predstavnici Centra za socijalni rad „Šabac“ direktorka Biljana Mrkonjić, pomoćnik direktora Mladen Petrović, rukovodilac Službe za lokalna prava i usluge Nađa Gligorić i koordinatorka usluge Pomoć u kući Sanja Ivanković obilazili su najugroženije korisnike i tom prilikom im uručili prehrambene pakete.

Sredstva za pakete materijalno najugroženijim starijim korisnicima usluge Pomoć u kući obezbeđena su iz Budžeta grada, a na osnovu Odluke o lokalnim pravima i uslugama za pomoć osetljivim grupama stanovništva.

Osnovni cilj usluge Pomoć u kući jeste pružanje pomoći i podrške starim ili nemoćnim licima kao i unapređenje i održavanje kvaliteta njihovog života i sprečavanje ili odlaganje smeštaja u ustanove u kojima bi se pružala ovakva vrsta podrške. Negovateljice ove službe neretko su jedina veza korisnika sa zajednicom i kontakt sa njima je jedini koji ostvaruju i zato je ova usluga od izuzetnog značaja i konstantno se unapređuje. U proteklom periodu obezbeđeno je novo vozilo kako bi se što efikasnije došlo do svakog korisnika, kako u gradu, tako i u najudaljenijim selima sa teritorije grada Šapca.

CSRMesec oktobar je mesec solidarnosti sa starijima u toku kojeg se skreće pažnja na važnost smanjenja nejednakosti u životnom okruženju stanovnika trećeg doba, ali i prilagođavanja životnog okruženja potrebama i sposobnostima ove starosne grupe.
CSR

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa