3. novembar 2022.3. nov 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

U VUKOŠIĆU PREKID FUDBALSKE UTAKMICE ZBOG LOPTE, PRVI POSLE 1918.GODINE

Nemar ključni uzrok prekida

Nestišavaju se komentari o prekidu utakmice u Vukošiću između Dobrave i Torpeda iz Lojanica u 70 minutu kod rezultata 2:1 za domaće pošto je trener gostiju uzeo svoju loptu sa terena a pošto domaći nisu imali svoju prekid je bio neminovan.

To se, priseća se vremešni Nikola Jeličić koliko se on seća dešava prvi put od kada se lopta zakotrljala u ovom selu. Tim pre što je prvu loptu doneo čak iz Pešte njegov stric Dragutin 1918. godine. Dragutin je u Budimpešti uživao u fudbalskim majstorijama čuvene Ujipešt Dože za vreme boravka na učenju stolarskog zanata a u Budimpešti je ostao od 1912 do 1918. godine usled trajanja Prvog svetskog rata. Odmah po povratku lopta se zakotrljala na pašnjaku Dragutina Jeličića koji je postao propisno igralište. Iste godine je igran prijateljski meč sa Nakučanima a pobedio je Vukošić sa rezultatom 2:1.

U revanšu viđena je nesvakidašnja utakmica gde su iz publike na teren ulazili desetak igrača pa su Nakučani dobili ovaj susret. Prijateljski se igralo do 1950. godine, potom i takmičarski u eri koju je obeležio Jovan Brkić – Selak. Posle imena Vukošić klub 1975. godine dobija ime Dobrava i uvek je lopte bilo na terenu pa i kada je morala biti pumpana ustima pošto pumpu nisu imali.

A sada se desilo pred meč u Lojanicama da su na gostovanju u Matijevcu kući došli bez četiri lopte koje su poneli tamo. To su primetili pred sam susret sa Lojanicama pa je prekid bio neminovan pošto nisu imali svoju loptu ponavljaju još jednom najstariji zaljubljenici u bubamaru prvi put od kada se zakotrljala u ovom selu.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa