3. novembar 2022.3. nov 2022.
Zajedništvom za život svakog pacijenta
SVETA PETKA SLAVA MEDICINSKIH SESTARA

Zajedništvom za život svakog pacijenta

Svetu Petku medicinske sestre obeležile su kao svoju slavu. Praznik je 26. godinu proslavljen je u Opštoj bolnica “Dr Laza K. Lazarević“, a goste su dočekale zajedno medicinske sestre i tehničari ove ustanove sa kolegama iz Doma zdravljam “Dr Draga Ljočić“.

-Tradiciju nismo prekidali čak ni za vreme epidemije kovida 19. Bilo je skromnije, ali se održao kontinuitet. Bolnica i Dom zdravlja danas slave zajedno Svetu Petku, a upravo je to zajedništvo naše dve ustanove osnovna poruka koju danas šaljemo. Tokom proteklog perioda došlo je do izražaja koliko je važna međusobna saradnja među sestrama. Svi smo radili na jedoj strani i borili se za očuvanje života. Nije bilo važno ko je iz koje službe, svi smo se borili da damo sve od sebe za spašavanje što više ljudi. Želim da se zahvalim svim medicinskim sestrama i tehničarima na zalaganju i izuzetnom trudu koji su pokazali, ali i našim sugrađanima na podršci i velikom razumevanju koje su imali, rekla je Svetlana Selenić, glavna sestra službe operacionog bloka.



Domaćini slave ove godine su služba operacioni blok, služba patologije i služba kućnog lečenja i nege. Sledeće godine domaćini će biti služba neurologije i služba polivalentne patronaže.

-Poseban dan, Sveta Petka, esnafska slava medicinskih sestara i tehničara. U ovo teško vreme, nadam se odlazeće pandemije, zdravstveni radnici su izneli veliki teret, a stub čitavog posla, odnosno lečenja i brige o pacijentima, jesu izneli baš medicinske sestre i tehničari. Više od pola zaposlenih u našoj ustanovi je ovog kadra. Njima ogromna zahvalnost za sve što su uradili, što su podneli toliku žrvu i privilegija je raditi sa takvim ljudima koji ne štede sebe da bi pomogli drugima, rekao je direktor Opšte bolnice dr Slobodan Popović.

Učenica prve godine Srednje medinske škole “Dr Andra Jovanović“, Sara Marković, čitala je tekst Iva Andrića “Biti čovek“.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa