29. decembar 2011.29. dec 2011.
VESKOVINI GRUP

POZIV I OSTALIM INVESTITORIMA

Sedam hektara zemljišta u Severozapadnoj radnoj zoni, koje je od avgusta vlasništvo italijanskog investitora “Veskovini grup“, od 21. decembra u statusu bescarinske zone. Uslove utvrdila državna komisija i nakon provere odobrila režim slobodne zone
Kako je naveo gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, privlačenje investitora i izgradnja privredno proizvodnih objekata je jedini način za napredak društva u svim oblastima.
- Grad Šabac je u pregovorima sa nadležnom republičkom ustanovom o prevođenju 300 hektara zemljišta u Severozapadnoj radnoj zoni u status bescarinske zone, čime idemo u susret stranim investitorima jer im je poslovanje u takvom režimu više odgovara, najavio je gradonačelnik Šapca.
Preduzeće SBE Serbija, kao sastavni deo kompanije “Veskovini“, gradnju fabrike za izradu mehaničkih delova namenjenih automobilskoj industriji počeće u martu, a završetak se očekuje u jesen 2012. godine. Vrednost investicije u narenoj godini iznosiće pet miliona evra. u zavisnosti od rasta proizvodnje u fabrici “Fiatovih“ automobila u Kragujevcu, proizvodni kapaciteti biće dograđivani, tako da bi, prema sadašnjim projekcijama, ukupna investicija na ovoj lokaciji mogla biti oko deset miliona evra. Gradonačelnik Miloš Milošević kaže da je to direktan poziv domaćoj građevinskoj operativi da bude spremna za predstojeće poslove.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa