26. januar 2023.26. jan 2023.
Snaga u zajedništvu – ŽRK Medicinar

Snaga u zajedništvu – ŽRK Medicinar

RUKOMET: ŽRK MEDICINAR

Oslabljeni na pobedu

Novi problemi sa povredama. Postoje i pozitivne informacije. Rivali jači nego tokom jeseni. Sasatv Medicinara nepromenjen, ambicije takođe
Medicinar je već navikao da od prvog kola do danas uvek igra u nepotpunom sastavu. Proleće svi posmatraju sa nadom da bi konačno trener Nenad Tešić mogao na raspolaganju imati kompletan sastav, međutim u prvom kolu nove kalendarske godine to neće biti slučaj. Nekoliko igračica koje su imale veliku minutažu neće moći zbog povreda da igraju u nedelju protiv Mladosti iz Nove Pazove.

Teodora Vasić i Milica Rakić svakako neće biti u sastavu, dok drugi strelac Super lige Aleksandra Vasić i standardna na mestu krila, drugi strelac ekipe, Jovana Dragoslavljević najverovatnije neće nastupiti, iako mala nada postoji.

N. Tešić


-Tokom pauze su se oporavljale od povreda, bile na terapiji, te uz odobrenje lekara, ne mogu igrati punu minutažu i onoliko koliko su igrale u prvom delu sezone. Šansu će dobiti igračice sa manjom minutažom do sada i to će biti prilika da se nametnu – ističe trener Nenad Tešić.
Ipak, nije sve tako crno po pitanju zdravstvenog biltena, postoje i pozitivne informacije za sve u klubu.

Tradicija na strani Mladosti
U prethodne četiri sezone Mladost je pobeđivala u Šapcu Medicinar. Poslednji put su Šapčanke slavile 10. marta 2018. godine, kada je bilo 36:29. Ipak, uspomene na Pazovčanke su i drage, jer je upravo trijumf u poslednjem kolu prethodne sezone u Pazovi, Medicinaru doneo plasman na četvrto mesto i polufinale plej ofa.


-Ana Radović trenira jakim intenzitetom i očekujemo da bude spremna, a nakon duge povrede Tamara Mandić se vraća. Oporavak je odličan, igrala je jednu pripremnu utakmicu i računamo na nju tokom proleća i to su odlične informacije – dodaje Tešić.

U nedelju u hali „Zorka“, od 19:30, gostuje Mladost, a potom sledi gostovanje u Kikindi, dve izuzetno važne utakmice. Eventualni uspesi trajno bi udaljile tim od borbe za opstanak i doneli relaksiraniju atmosferu u narednim utakmicama.

Vasić, Dragosavljević i Cvetinović


-Nije bilo ni dolazaka, ni odlazaka tokom zime, ambicije su nepromenjene. Pazova je promenila trenera, doveli su pojačanje iz Inđije i svakako su jači nego u prvom delu sezone. Ostajem pri stavu da težnja pobedi jedino donosi pobedu, bilo da je realna ili ne. Cilj je pobeda. Obećavamo borbu – zaključuje trener Medicinara.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa