23. februar 2023.23. feb 2023.
M. Čajić i V. Rosić – srebro i bronza (foto: I. Đ.)

M. Čajić i V. Rosić – srebro i bronza (foto: I. Đ.)

ATLETIKA: PRVENSTVO SRBIJE SENIORI

Tri medalje za naš kraj

Čajić kao rekovalscent blizu ličnog rekorda. Veljko Rosić blizu ostvarenja sezone. Milica Poznanović postavila lični rekord u bacanju kugle
Na pretposlednjem nadmetanju u sezoni u zatvorenom, senirke i seniori našeg područja osvojili su tri odličja na Prvenstvu Srbije za seniore organizovanom u dvorani na Banjici.

Badovinački „Sprint“ zaslužio je dva odličja. Milan Čajić, vicešampion Srbije u višeboju, osvojio je još jedno vicešampionsko zvanje i srebrno znamenje, ovaj put u skoku motkom. Preskočio je 4 metra i 20 centimetara što je bio drugi najbolji rezultat, izjednačio je svoj najbolji rezultat i bio blizu da savlada i visinu od 4,30. Milan je nastupao nakon preležanog gripa, što je dodatno otežalo njegov položaj. Bronzu u istoj disciplini osvojio je Veljko Rosić. Preskočio je 3,70 metara. Bio je blizu i visine od 3,90. U plasmanu je još bio Dejan Rosić, koji je osvojio šestu poziciju. Šampion Srbije je Đorđe Mijailović (Vojvodina). Sprint je ukupno predstavljalo pet takmičara na Prvenstvu.

Odličje za šabački AŠK Tempo donela je Milica Poznanović. Ona je nastupala u bacanju kugle. Ostvarila je lični rekor, 14 metara i 23 centimetra što joj je donelo srebrnu medalju. Anastasija Bogićević je osvojila šestu pozciju, takođe u bacanju kugle. Zlato je osvojila Mirjana Dasović (Sirmium), bronzu Milica Stojkov (Top džamp). AŠK Tempo je bio na Prvenstvu zastupljen kroz ove dve takmičarke.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa