23. februar 2023.23. feb 2023.
N. Marković – kapiten (VK Šabac)

N. Marković – kapiten (VK Šabac)

VATERPOLO: REGIONALNA LIGA

Blizu ostvarenja cilja

Tri meča. Dva protiv ekipa gde se može ciljati pobeda. Blizu zacrtanog cilja. Provera protiv moćnog Juga i dva crnogorska predstavnika. Poslednji turnir za ovu sezonu u regularnom delu
Pre nešto duže pauze vaterpoliste „Šapca“ očekuju još tri utakmice u ovosezonskom izdanju Premijer regionalne lige i ukoliko ne bude neprijatnih iznenađenja i neočekivanih rezultata, time bi trebali da stave tačku na još jednu sezonu u eliti bivše Jugoslavije, obezbedivši da se tamo nađu i u narednoj sezoni.

U Dubrovniku, vaterpolo gradu koji će ugostiti učesnike poslednjeg turnira među kojima je i Šabac, ovdašnji klub očekuju tri duela. Meč protiv domaćeg Juga je meč protiv jednog od favorita za titulu i duel gde je sve osim pobede „jugaša“ istinska senzacija. Jug je siguran na finalnom turniru, blizu finalnog turnira Lige šampiona, ima najboljeg strelca Lige i jasno je koje su mu ambicije. Mnogo više prilike za bodove i matematički obezbeđivanje statusa u eliti Šabac očekuje u duelima protiv Primorca i novskog Jadrana.

Kotorani su na samom začelju, bez osvojenih bodova i samo ih vrlo uspešan turnir može spasiti eliminacije u A1 ligu. U pitanju je mlada ekipa, osvajač Kupa prethodne sezone, no dodatno oslabljena odlaskom najboljeg strelca i igrača Draškovića, reprezentativca Crne Gore, koji je prešao u Radnički. Trenutni lider ekipe je poznati igrač, nekadašnji član Šapca Filip Gardašević.
Nastupali su u kvalifkacijama za Ligu šampiona, a potom i Evro kup.

Novljani imaju trenutno bod više od Šapca, ali ekipa Nemanje Ličanina ima jednu pobedu u duelu ove sezone. Ključni meč za plasman u osminu finala Evro kupa Šabac je rešio ubedljivo protiv Jadrana, te je realno očekivati izjednačen duel gde će nijanse odlučiti.

Šabac i opasnu zonu trenutno razdvaja tri boda. U odnosu na Mornar i Solaris ima i bolji međusobni duel, dok je protiv Partizana igrao nerešeno.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa