13. april 2023.13. apr 2023.
M. Jovanović  i V. Brajović

M. Jovanović i V. Brajović

RUKOMET: SUPER LIGA

Troje za poziciju dva

Borba za drugo mesto traje. Raspored slične težine za sva tri rivala. Realno da odlučuje o svemu poslednje kolo. Cilj prednost domaćeg terena i izbeći Vojvodinu u polufinalu plej ofa
Kragujevac je uspešno preskočen i Metaloplastika Eliskir je sačuvala „pol poziciju“ u borbi za drugo mesto i prednost domaćeg terena u polufinalu plej ofa. Dinamo i Partizana nastavljaju poteru, odneli su bodove u Pančevu, odnosno Zrenjaninu i još vrebaju kiks „plavih“ da preuzmu poziciju dva ili bar izbegnu Vojvodinu u polufinalu.

Šapčani će u narednom kolu, 19. aprila, dočekati Topličanin iz Prokuplja. Naizgled meč u kojem će biti prilika da se razigra većina igrača, jer pobeda ne sme dolaziti u pitanje. Ipak, meč iz jesenjeg dela sezone je najbolje upozorenje šta može da se desi. Domaći su van svih očekivanja izborili remi protiv „plastičara“, međutim definitivno nisu kvalitetom tim koji može parirati domaćim i sve osim pobede biće veliki neuspeh. Koliko je realna pobeda Metaloplastike Eliskir, toliko su očekivani i trijumfi Dinama protiv prežaljenog Rudara u Kostolcu i Partizana na domaćem terenu protiv Kikinde. Očekivano je da distanca ostane ista kao u ovom trenutku.

Radnički (KG) – MP Eliksir 25:28 (17:15)
Kragujevac. Gledalaca: 100. Sudije: Boričić i Marković. Sedmerci: Radnički 3(2); MP Eliksir 4(3). Isključenja: Radnički 14; MP Eliksir 8 minuta.
MP ELIKSIR: Pavković (2 odbrane), Dodić 2, Jevtić 2, Kankaraš 6 (3), Srdanović 1, Mirković, Milovanović 3, Ivanić 1, Arsić (8 odbrana), Damjanović, Simić 2, Brajović 4 , Jovanović 4, Papović 1, Petrović, Dakić 2.


-Nastavljamo dalje, vratili smo se posle poraza od Dubočice. Očekivali smo težak meč, ali već smo fokusirani na Topličanin, jer je svaki meč i borba za bodove i priprema plej ofa, bez obzira ko bude rival. Za svaki uspeh je neophodno da budemo najbolji što možemo – rekao je nakon meča Kankaraš.
Sva je prilika da će konačan odgovor dati poslednje kolo, 3. maja, kada u Šapcu gostuje Vojvodina, a Dinamo i Partizan igraju međusobno, ipak pre nego što se izgovori „hop“ treba skočiti, odnosno savladati Topličanin i Jugović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa