13. april 2023.13. apr 2023.
Niz neiskorišćenih prilika Mačve

Niz neiskorišćenih prilika Mačve

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Ponovo briga i strepnja

Mačva u sredu gostovala u Kruševcu. Penal odneo bodove iz Šapca. Teorija još čuva u plej of nadama. Realna borba za opstanak i plej aut
Jedanaesterac za koji se ne može pouzdano reći da li je bio u kaznenom prostoru, iako je sam prekršaj evidentan, odneo je tri boda u Novi Sad, a Mačvu stavio u nemoguć položaj u plej of borbi. Možda je bolje, a možda još teže nakon jučerašnjih mečeva koji u trenutku nastanka teksta još nisu ni startovali.

Mačva – Novi Sad 0:1 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 700. Gl. sudija: Mirslav Miletić (G. Milanovac); pomoćnici: Vlasačević i Arnautović (oba Beograd). Strelci: Balabanović u 57. minutu za Novi Sad (11 m). Žuti kartoni: Ristivojević, Neškopvić, Novaković, Panić i Pavić (Mačva); Živković, Balabanović, Elsin, Mladenović, Milosavljev (N. Sad).
MAČVA: Samurović, Popović, Jevtić, Ristivojević, Savković, Belić, Vraštanović (Jovović), Novaković, Branković (Panić), Nešković (Pavić), Pejović.
NOVI SAD: Elesin, Cucin, Radivojević, Balabanović (Vlalukin), Obeng, Mladenović (Milisavljević), Pinto, Balabanović, Živković (Milosavljević), Blagojević, Jokić.


Ako je slavila u Kruševcu Mačva podigla je svoje šanse u borbi za spas, dok uz neki srećan rasplet u Beogradu i Užicu još žive neke šanse za osmo mesto. Ako je pobedio Trajal problemi postaju još veći, jer je direktan rival osvojio tri boda. Pretpraznična subota i gostovanje Jedinstva svakako je bitno, jer će svaki bod biti važan u obe grupe doigravanja. Dva meča Mačva nije postigla gol i to je ponovo problem. Ubljani su u usponu forme i blizu su plej ofa, a uz bodove iz Šapca mogli bi da sanjaju i baraž za Super ligu, takva je Prva liga.

Mlađe kategorije
Omladinci Mačve su trenutno četvrti u Prvoj ligi FSRZS, sa 16 bodova manje od lidera iz Uba. Kadeti Mačve su šesti, a Savaciuma 13. među kadetima prvoligašima. Mačva Bogatić je druga u Drugoj ligi FSRZS omladinaca, značjano iza Železničara, dok kod kadeta drugi tim Mačve je treći, Sanrajs šesti, Bogatić osmi. Kod pionira u teritorijalnoj ligi Fenisk je ubedljivo prvi (55), Sanrajs je treći (40), Mačva četvrta (38 bodova). Savacium je peti (38).


Bilo kako bilo, tabela koju vidite je važila pre srede, kalkulatori će pomoći da napravite novu, a ako ima nejasnoća, biće razrešene već u subotu.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa