9. februar 2012.9. feb 2012.
U SUSRET JUBILEJU

DESET GODINA SCENE MASKA

Deset večernjih predstava, četiri dečje, organizacija likovnih izložbi, koncerata i promocija knjiga, humanitarni rad, inicijatori otvaranja novih pozorišta, a uskoro i „Kluba mladih talenata“
Kada se 2000. godine rodila ideja o stvaranju „Scene Maska“, sticajem raznih okolnosti Šabačko pozorište manje je radilo. Javio se neki višak energije, kako je istakao glumac Ivan Tomašević. Do tada su godinama žestoko radili tako da nikome nije padalo na pamet da nešto uradi van pozorišta.
- Počeli smo da radimo predstavu „Klara, dogodilo se nešto neočekivano“. Naravno, kada smo počeli još uvek nismo znali šta će od toga biti. Jednostavno smo se skoncetrisali na rad predstave. Radili smo u hotelu, tadašnjem „EM klubu“ ili „Džez klubu“ kako su ga zvali, ne zato što smo bili u nekoj zavadi sa pozorištem nego jednostavno što nam je taj prostor odgovarao za formu predstave o kakvoj smo mi razmišljali. Na naše veliko zadovoljstvo odziv publike bio je izvan očekivanja. Za predstavu kažu da je bila dobra što ćete imati prilike da se uverite petnaestog.
Od prostora koji je mogao da primi sedamdesetak ljudi uz dosta volje i truda napravljen je prostor za duplo više gledalaca. Na prakti kablove stavljane su palete, na njih stolovi, na stolove stolice, izdižući prostor za publiku skoro do plafona. Taj trenutak uzet je za početak rada „Scene Maska“ koja već deset godina opstaje na daskama koje život znače.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa