11. maj 2023.11. maj 2023.
Vicešampioni regiona poznatog po vaterpolu (foto: VK šabac fb)

Vicešampioni regiona poznatog po vaterpolu (foto: VK šabac fb)

VATERPOLO: REGIONALNA LIGA (2007. GODIŠTE)

Srebrni podvig Šapčana

Najmlađi tim na takmičenju. Bez poraza do velikog finala. Savladani regionalni velikani: Budva, Primorac, Primorje. Generacija već razmišlja o Prvenstvu Srbije i borbi za visok plasman
Šabački vaterpolo učinio je još jedna podvig, a škola ovdašnjeg vaterpola još jednu potvrdu kvaliteta u izuzetnoj konkurenciji. Ovaj put Šapčani su se istakli u konkurenciji najboljih klubova iz regiona bivše Jugoslavije, na prvom izdanju Regionalne lige za uzrast do 16 godina (mlađe juniorski). Šabačka Sava, generacija 2007. bila je jedan od tri predstavnika Srbije i ostvarila ubedljivo najbolji plasman. Drugo mesto podvigom čini to što su momci u crno-žutim kapicama najmlađi učesnik. Iako govorimo o generaciji rođenoj 2007. godine u globalu, ekipu čine velikom većinom igrači rođeni 2008. godine i kasnije, uz tek nekoliko vateropolista 2007. godine rođenih. U odnosu na sve rivale bili su godinu i više mlađi, u uzrastu kada godina pravi veliku razliku.

Ponovo „padali“ velikani (foto: VK Šabac fb)


U grupnoj fazi žreb ih je svrstao sa kotorskim Primorcem, Zadrom, dubrovačkim Jugom i Budvom. Aktuelni vicešampioni Kupa Srbije nadmetanje su počeli osvajanjem bodova u deuli protiv Primorca koga su nadigrači 16:11. Već narednog dana očekivala su ih dva teška meča. Nezgodni Zadrani su pobeđeni 12:8 dominantnom igrom u poslednja dva perioda. Prolaz u polufinale su Šapčani obezbedili remijem protiv velikog Juga, 8:8, u utakmici koja je mogla biti rešena u korist oba tima. U jutarnjim časovima u subotu imali su meč za prvo mesto u grupi. Ekipa koju je predvodio Nemanja Ličanin je pobedila Buduvu i obezbedila poziciju jedan pred završnicu.

Najbolji meč celog Turnira bilo je polufinale gde su igrali Sava i Primorje Rijeka. Počeli su bolje protivnici, ali je Sava uzvratila, u jednom trenutku su obe ekipe imale i dva gola viška. Delovalo je da je Rijeka u prenosti kada je unela plus jedan u poslednjih osam minuta, no onda je odbrana Save igrala perfektno, a Davidović je dve sekunde pre kraja pogodio za 11:10 i veliko finale.

Podstrek za dalje: VK Sava 2007 (foto: VK Šabac fb)


Favorit takmičenja, hercegnovski Jadran i Sava su u finalu odigrali vrlo efikasan meč, gde su oba tima bila vrlo raspucana, a crnogorski klub je slavio 22:15. Bronzu je osvojio Jug.

-Dobar turnir je iza nas, čestitam Jadranu na zasluženoj tituli. Nama je medalja veliki podstrek za dalje, doza samopouzdanja, a mi već razmišljamo o domaćem takmičenju gde takođe želimo visok plasman – istakao je Luka Predojević.

U Regionalnoj ligi su igrali najbolji timovi Regiona za ovaj uzrast, po tri najbolja iz svake države. Košutnjak iz Beograda osvojio je sedmo mesto, dok je Vojvodina poslednjeplasirana bez osvojenog boda.
Učinak igrača: Luka Predojević, Strahinja Arsenović 5, Petar Mićanović 7, Dragoljub Mihailović 3, Mihailo Vidanović, Filip Davidović 6, Uroš Jezdimirović 8, Luka Urošević 1, Strahinja Lukić 7, Andrej Mićić 14, Novak Lazić 15, Mihailo Isailović, Viktor Vasić 8, Mihailo Gošić, Luka Vujinović 1.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa