1. jun 2023.1. jun 2023.
Vladimiračko ne duvanu
CRVENI KRST OPŠTINE VLADIMIRCI NA SVETSKI DAN BEZ DUVANA

Vladimiračko ne duvanu

Na prigodnom štandu upoznati su žitelji opštine Vladimirci o štetnosti duvana za zdravlje kako poljoprivrednika tako i cele planete. Uz smetnju koju duvanska industrija donosi globalnoj krizi hrane kampanja podstiče vlade da ukinu subvencije za uzgoj duvana a kako bi podstakli poljoprivrednike da pređu na održive useve i kvalitetnu hranu
Svetski dan bez duvana u opštini Vladimirci do utančine organizovan protekao je pod motom „Uzgajajte hranu, ne duvan“. Na prigodnom štandu upoznati su žitelji opštine Vladimirci o štetnosti duvana za zdravlje kako poljoprivrednika tako i cele planete. Uz smetnju koju duvanska industrija donosi globalnoj krizi hrane kampanja podstiče vlade da ukinu subvencije za uzgoj duvana a kako bi podstakli poljoprivrednike da pređu na održive useve i kvalitetnu hranu. Značajno je i podići svest pošto se duvan uzgaja u 124 države u svetu.

Ističe se da duvan nije visoko profitabilan usev i da bi bilo manje gladnih ako bi parcele pod duvanom bile okrenute ka hrani da prehrane milione porodica. Kao krajnji cilj da se svaka pora života planete usmeri ka definitivnom ne duvanu, što su i u centru varošice, žitelji opštine Vladimirci u prigodnom materijalu spoznali.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa