15. mart 2012.15. mar 2012.
KOŠARKA: „ABS ELEKTRO“ KADETSKA LIGA SRBIJE, 14, 16. I 18. KOLO

TRI PORAZA ČISTOGA OBRAZA

OKK „Nibak“ - OKK „Šabac“ 84:69
KK „Partizan mts“ - OKK „Šabac“ 89:63,
OKK „Šabac“ - KK „Sloga“ 76:93
U zaostaloj utakmici četrnaestog kola ekipa OKK „Nibak“ snažno je počela utakmicu i razlika koja je napravljena u prvoj četvrtini umnogome je odredila dalji tok utakmice. Odlična odbrana i dobar kontranapad omogućili su domaćinu da napravi pristojnu razliku. U drugom poluvremenu ekipa iz Šapca pogodila je nekoliko šuteva za tri poena i smanjuje veliku prednost Nišlija, ipak to nije bilo dovoljno da se gosti potpuno vrate u utakmicu. Najefikasniji u timu OKK „Šabac“ bili su Runić sa 20, Štrbac sa 14 i Simić sa 10 poena.
U Hali sportova na Novom Beogradu, prošle sedmice odigrana je utakmica 16. kola između domaćeg KK „Partizan mts“ i mladih šabačkih košarkaša. Domaćin je slavio rezultatom 89:63. Šapčani su pružili solidan otpor, ali je ipak već na poluvremenu utakmice bilo jasno ko je favorit. Prednost domaćina je konstantno rasla od prvog minuta utakmice i iz četvrtine u četvrtinu bila je sve veća. Bez obzira na poraz, hrabre reči Gorana Tadića, trenera KK „Partizan mts“.
- Zasluženo smo slavili protiv ni malo naivne ekipe Šapca, čiji je plasman na začelju tabele potpuno nerealan. Očekivao sam bolje izdanje svojih igrača, naročito na startu utakmice, ali dobro, radimo dalje i ispravljamo greške u hodu. Šabac je vrlo neugodna ekipa, ali nešto lošije igraju na gostujućem terenu, a mi smo uspeli da iskoristimo njihovo nesnalaženje u velikom prostoru. Naravno, čestitam protivnicima i zahvaljujem se na fer i korektnoj igri, i želim im sreću u nastavku takmičenja - rekao je Tadić posle utakmice sa Šapčanima, i time pojasnio kakav mladi košarkaški tim postoji u Šapcu.
U utakmici 18. kola „ABS elektro“ Kadetske lige Srbije od samog početka bilo je jasno da je ekipa KK „Sloga“ iz Kraljeva boljim startom na putu da uknjiži dva boda. Bez imperativa pobede za obe ekipe, gosti su bili bolji tokom celog meča i uz izvanredan procenat šuta za dva poena od čak 72 % zabeležili sigurnu pobedu.
Bez obzira na bledo izdanje Šapčana na ovoj utakmici, treba istaći da je sam plasman u elitnu ligu veliki uspeh, a još intenzivnijim radom u budućnosti imaće priliku da dokažu da je boravak među najboljima sasvim zaslužen.
U 19. kolu kadeti OKK „Šabac“ gostuju predstojećeg vikenda u Beogradu, gde će se sastati sa vršnjacima iz KK „Fleš“.
OKK „ŠABAC“ (18. kolo): Pavićević 5, Vesković, Milivojević 14, Inđić, Štrbac 7, Runić 19, Simić 18, Novaković 11, Đukanović, N. Jokić, Stančetić, F. Jokić 2.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa