22. jun 2023.22. jun 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

PRIZNANjA ZA NAJREDOVNIJE DAVAOCE KRVI

Za ponos Šapca

Humani Šapčani koji su krv dali 50, 75 i 100 puta su u Gradskoj kući dobili priznanja. Nagrade im je uručio predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić, na Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi.
Branko Vasiljević iz Grušića dobio je priznanje zbog toga što je 100 puta dao ovu dragocenu tečnost.

-Krv sam počeo da dajem sa 18 godina, a sada imam 62. Nadam se da će me zdravlje poslužiti još tri godine, što će biti još desetak davanja krvi. Kod nas u Mesnoj zajednici organizujemo akcije, na Veliku Gospojinu 28. avgusta. Gledali smo da to bude na praznik, zbog toga što smo seoska mesna zajednica, pa kada ljudi ne rade da bude veći odziv. Idemo i mi u druge mesne zajednice, Ribare, Bogoasavac, a i drugi dolaze kod nas. Takođe odazivamo se i na akcije sredom u Šapcu, kaže Branko Vasiljević.

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi ove godine se obeležava pod motom “Budite tu za druge, dajte krv - podarite život”. Slavko Radovanović, sekretar Crvenog krsta Šabac, podsetio je da su prijemi za najhumanije u Šapcu tradicija.

Foto: "Glas Podrinja"


-Grad Šabac podržava naše akcije. Ponovo su obebedili satove za sve naše najhumanije donore. Ove godine imamo 11 davalaca koji su krv dali 50 puta, dva davaoca koji su krv dali 75 puta i dva koji su se na taj humani čin odlučili 100 puta. Predstoji nam leto i sezona godišnjih odmora, kada je nestašica krvi. Mi ćemo u tom periodu organizovati akcije i van Kulturnog centra, po mesnim zajedinicama, preduzećima i ustanovama. Imaćemo veliku akciju 2. avgusta kada ćemo se potruditi da okupimo do 100 davalca, rekao je Slavko Radovanović.

Nemanja Pajić je istakao da Crveni krst Šabac jako dobro organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi, te da zbog toga na teritoriji Šapca nema nestašica.

-Nisu samo naši sugrađani koji se leče u Opštoj bolnici Šabac pokriveni dovoljnim rezervama krvi, nego i oni koji odlaze na lečenje u tercijalne ustanove u Beograd. Ovo je prilika da se zahvalimo istinskim herojima, ali i da motivišemo nove doborovoljne davaoce. Svi Šapčani treba da budu ponosni na ove ljude, istakao je Nemanja Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa