22. jun 2023.22. jun 2023.
Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

NOVI USPEH ŠABAČKE BALERINE NA PRESTIŽNOM TAKMIČENjU

Tara pobednica festivala Uhvati ritam

„Organizacija Uhvati ritam festivala je bila na najvišem nivou. Čast mi je što sam učestvovala na ovom velikom događaju, što sam osetila opet lepotu igre, scene i radost uspeha koju delim sa svima koji su uz mene sve ove godine “ kaže Tara Cvetković
Šabačka balerina Tara Cvetković ponovo je zlatna. Na međunarodnom takmičenju Uhvati ritam, koje organizuje “Beogradski igrački centar” Tara je sa dve koreografije osvojila dve zlante medalje i proglašena je za najboljeg solo igrača takmičenja.

Na takmičenju je učestvovalo više od 2.000 plesača. Tara je koreografije spremila za nekoliko dana i to na travi, dok je istovremeno spremala ispite za junski ispitni rok na Veterinarskom fakultetu u Beogradu.

-Želja da zaigram, bar na tren, je bila prejaka. Odluka je doneta u par dana. Prijavila sam se. To mi je najlepša scena za koju znam. Dom Sindikata, sada MTS dvorana, mesto gde sam 2016 godine osvojila svoje prvo veliko zlato sa nepunih 12 godina, kaže Tara.

Foto: Privatna arhiva


Kao i uvek, u koreografije je unela celu sebe. Emocija je ono što ju je odvelo do vrha.
-Kada sam upisala fakultet, balet je morao stati. Da mu se vratim, bar ponekad, i tom delu sebe, veoma mi je pomogao moj profesor “Uvoda u kliničku praksu” Vojislav Ilić, koji je, na žalost nedavno preminuo, ali njegove reči, nezaboravna predavanja, gde nas je učio struci, životu, žive i učinile su da se nikada ne odreknem igre koju beskrajno volim. Bio je i sam prof. dr i igrač u Krsmancu. Ova pobeda je i omaž njemu, jer me je naučio da je moguće živeti uspešan život ako radiš posao koji možeš dovoljno da trpiš da bi mogao da radiš ono što voliš. Sjajne reči, koje su me ohrabrile da stojim u nauci i postojim u umetnosti, navodi Tara.

Ove godine, specijalni gost i član žirija bio je Aleksandro Bulon, španski koreograf koji sarađuje sa najvećim svetskim zvezdama kao što su Dženifer Lopez, Britni Spirs, Demi Lovato... Drugo svetski poznato ime u žiriju bio je i Hose Inglesias, Kubanac, solista Narodnog pozorišta u Beogradu.

Želja da zaigram, bar na tren, je bila prejaka. Odluka je doneta u par dana. Prijavila sam se. To mi je najlepša scena za koju znam. Dom Sindikata, sada MTS dvorana, mesto gde sam 2016 godine osvojila svoje prvo veliko zlato sa nepunih 12 godina


-Organizacija Uhvati ritam festivala je bila na najvišem nivou. Energija podrške, ljubavi, umeća, zajedništva. Kada sam čula da sam proglašena za najboljeg solistu festivala, bila sam najsrećnija na svetu. Dobila sam i novčanu nagradu od 10 000 dinara, prvi put u životu, ali najlepše od svega - zagrljaje, čestitanja i divne reči hvale od učesnika festivala. Priznanje mi je još draže zbog toga što sam novu koreografiju uvežbavala na travi, jer salu nisam mogla da dobijem ni na pola sata. Međutim, imala sam potrebu da je stvorim i ispričam, kaže Tara.

Festival je održan 18. Put, namenjen je svim uzrastima i obuhvata sve moderne plesove. Promoviše mlade igrače i koreografe, kao i povratak prirodi, brigu o životinjama, planeti...
-Čast mi je što sam učestvovala na ovom velikom događaju, što sam osetila opet lepotu igre, scene i radost uspeha koju delim sa svima koji su uz mene sve ove godine. Već sutradan vratila sam se učenju. Volela bih da mogu više da igram, ali i ovo malo mi znači mnogo. Umetnost je velika samo kada je iskrena, a ja je igram uvek srcem, kao što i živim, ističe Tara.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa