22. jun 2023.22. jun 2023.
Osveženje i rekreacija  u vrelim danima
Počela nova sezona kupanja na kompleksu otvorenih bazena u Šapcu

Osveženje i rekreacija u vrelim danima

Nova sezona počela 19. juna. Traje do 31. avgusta. Tri kategorije dnevnih ulaznica. Za najmlađe do šest godina ulaz besplatana. Tri bazena za sve uzraste. Mogućnost iznajmljivanja ležaljki. Spasioci sve vreme pristuni uz svaki od bazena. Moguće promene u dužini trajanja sezone zavisno od vremenskih uslova
Nova sezona kupanja na kompleksu otvorenih bazena u Šapcu je startovala. Deluje kao da proleća nije ni bilo, već da se iz jeseni prešlo u najtoplije godišnje doba. Prvobitno je start sezone kupanja predviđen za subotu, 17. jun, međutim tih dana je malo ko razmišljao o osveženju, već više o slojevitm oblačenju i zaštiti od kiše, dok je nekoliko dana kasnije svaki organizam iskao osveženje.

Nakon odličnog uvoda u leto i finalnog turnira Prvenstva Srbije za 2009. godište i mlađe u vaterpolu, prvom zvaničnom takmičenju na otovorenom u ovom sportu u Šapcu, koje je klub organizovao u nedelju, kapije su za posetioce otvorene dan kasnije, u ponedeljak 19. juna. Bio je to prvi dan kada je termometar pokazao vrednost temeperature od 30 stepeni. Ponedeljak je bio dan kada je postalo jasno da će se kalendarski i meteorološki poklopiti početak leta.

Ova sezona će biti duža nego prethodna. Kompleks bazena je otvoren 26. jula 2022. godine, te je sezona trajala nešto više od mesec dana, a sada će, prema prvbitnom planu, trajati duže od dva meseca, odnosno do 31. avgusta. Naravno, sve diktiraju vremenski uslovi, moguće je i produženje sezone ukoliko i leto ostavi topli trag u septembru ili da bude skraćena ukoliko jesen ranije stigne.



Svim posetiocima kapije su otvorene svakog dana od 10 do 19 časova. Na kompleksu su raspoloživa tri bazena, olipmpijski, srednji i dečji, te mogućnost za osveženje imaju sve životne dobi. Ugođaj mogu ulepšati ležaljke raspoložive za iznajmljivanje, kao i lokacije za osveženje u kafeu ili uz sladoled.

Štampaju se samo dnevne karte, ne postoje nedeljne, mesečne ili sezonske. Svaka karta je celodnevna. Cena ulaznice za odrasle je 350 dinara, za mališane između šest i 12 godina ona iznosi 200 dinara, dok je za najmlađe uzrasta do šest godina ulaz besplatan. U ponudi je i porodična ulaznica za porodice od četiri i više članova. Celodnevna porodična ulaznica je 800 dinara. Ležaljke mogu da se iznajme po ceni od 150 dinara. Kao i ulaznice iznajmljivanje ležaljki je takođe celodnevno, odnosno sve vrme boravka na otvorenim bazenima. Pored svakog od bazena sve vreme su prisutni spasioci zaduženi za bezbednost kupača.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa