22. jun 2023.22. jun 2023.
Znanje koje mi je otvorilo vrata u karijeri
Akademija strukovnih studija u Šapcu, smer Zaštita životne sredine

Znanje koje mi je otvorilo vrata u karijeri

„Zahvaljujući završetku master studija i položenim državnim ispitima-(licencama), stekla sam pravo, da na osnovu državnog Zakona obavljam poslove „HSE“-a, koji se odnose isključivo na prerađivačku industriju. Naime, master studije su bile uslov republičkog zakona, prema kome mogu da obavljam pomenute poslove za kompaniju“
Zdravlje, bezbednost i životna sredina – HSE (eng. Helth, Safety and Enviroment) predstavljaju stub svake organizacije koja zahteva visok nivo profesionalnosti i svakodnevnu nadogradnju, kroz zakonske regulative propisane od strane regulatornih tela. Ivana Savić, član tima Mlekare Šabac, koja je zvanično sertifikovana i zadužena za pitanja zaštite životne sredine, svoj razvojni put odredila je još u prvim godinama studiranja.

-Odluka da se bavim ovim poslom proizišla je tokom studija na Akademiji strukovnih studija u Šapcu, na smeru Zaštita životne sredine. Nakon diplomiranja na osnovnim studijama pronašla sam posao u struci, i to u jednoj od vodećih mlekara na tržištu Srbije, sa tradicijom proizvodnje mleka i mlečnih proizvoda dugom više od 90 godina, kompaniji Mlekara Šabac AD Šabac. Vrlo brzo sam odlučilada nastavim master studije na Akademiji, na smeru „Menadžment u agrobiznisu“. Zahvaljujući završetku master studija i položenim državnim ispitima-(licencama), stekla sam pravo, da na osnovu državnog Zakona obavljam poslove „HSE“-a, koji se odnose isključivo na prerađivačku industriju. Naime, master studije su bile uslov republičkog zakona, prema kome mogu da obavljam pomenute poslove za kompaniju- objašnjava Ivana Savić.

Akademsko znanje, kako je navela, umnogome joj je pomoglo za dalje napredovanje, ali je takođe važna i inicijativa kompanije u kojoj radi, kako bi se dodatno usavršavala i napredovala na polju zaštite životne sredine.

Očuvanje životne sredine, efikasno upravljanje energijom i zaštita zdravlja i bezbednosti zaposlenih su cilj kako pojedinca tako i svake komapnije, koji ne bi bio bez kompetentnih kadrova u oblasti zaštite životne sredine


- Zahvaljujući stalnom usavršavanju i podršci kompanije u istom, pored poslova zaštite životne sredine, predlagala sam i učestvovala u sprovođenju mera za otklanjanje problema i sprečavanja zagađenja voda, zemljišta, vazduha, saradnji sa eksternim kućama i drugim zainteresovanim stranama, u vezi sa poslovima zaštite životne sredine. Pored toga, moja odgovornost su poslovi upravljanja otpadom, implementacija i unapređenje zaštite životne sredine, bezbednost i zdravlje na radu u skladu sa zahtevima „ISO“ standarda,. Zadužena sam i za koordinaciju rada zaposlenih u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, zaštite od požara, održavanju higijene kruga, prostorija i uniformi, kao i restorana koji je u sklopu fabrike. Sistematizacijom radnih mesta u kompaniji moja trenutna pozicija je supervizor za „HSE”, „BZR“ i „ZOP”- zaključila je Ivana Savić.

Očuvanje životne sredine, efikasno upravljanje energijom i zaštita zdravlja i bezbednosti zaposlenih su cilj kako pojedinca tako i svake komapnije, koji ne bi bio bez kompetentnih kadrova u oblasti zaštite životne sredine.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa