Инфо

22. јун 2023.22. јун 2023.
Освежење и рекреација  у врелим данима
Почела нова сезона купања на комплексу отворених базена у Шапцу

Освежење и рекреација у врелим данима

Нова сезона почела 19. јуна. Траје до 31. августа. Три категорије дневних улазница. За најмлађе до шест година улаз бесплатана. Три базена за све узрасте. Могућност изнајмљивања лежаљки. Спасиоци све време пристуни уз сваки од базена. Могуће промене у дужини трајања сезоне зависно од временских услова
Нова сезона купања на комплексу отворених базена у Шапцу је стартовала. Делује као да пролећа није ни било, већ да се из јесени прешло у најтоплије годишње доба. Првобитно је старт сезоне купања предвиђен за суботу, 17. јун, међутим тих дана је мало ко размишљао о освежењу, већ више о слојевитм облачењу и заштити од кише, док је неколико дана касније сваки организам искао освежење.

Након одличног увода у лето и финалног турнира Првенства Србије за 2009. годиште и млађе у ватерполу, првом званичном такмичењу на отовореном у овом спорту у Шапцу, које је клуб организовао у недељу, капије су за посетиоце отворене дан касније, у понедељак 19. јуна. Био је то први дан када је термометар показао вредност темепературе од 30 степени. Понедељак је био дан када је постало јасно да ће се календарски и метеоролошки поклопити почетак лета.

Ова сезона ће бити дужа него претходна. Комплекс базена је отворен 26. јула 2022. године, те је сезона трајала нешто више од месец дана, а сада ће, према првбитном плану, трајати дуже од два месеца, односно до 31. августа. Наравно, све диктирају временски услови, могуће је и продужење сезоне уколико и лето остави топли траг у септембру или да буде скраћена уколико јесен раније стигне.



Свим посетиоцима капије су отворене сваког дана од 10 до 19 часова. На комплексу су расположива три базена, олипмпијски, средњи и дечји, те могућност за освежење имају све животне доби. Угођај могу улепшати лежаљке расположиве за изнајмљивање, као и локације за освежење у кафеу или уз сладолед.

Штампају се само дневне карте, не постоје недељне, месечне или сезонске. Свака карта је целодневна. Цена улазнице за одрасле је 350 динара, за малишане између шест и 12 година она износи 200 динара, док је за најмлађе узраста до шест година улаз бесплатан. У понуди је и породична улазница за породице од четири и више чланова. Целодневна породична улазница је 800 динара. Лежаљке могу да се изнајме по цени од 150 динара. Као и улазнице изнајмљивање лежаљки је такође целодневно, односно све врме боравка на отвореним базенима. Поред сваког од базена све време су присутни спасиоци задужени за безбедност купача.
Д. Б.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa