Инфо

22. јун 2023.22. јун 2023.
Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

НОВИ УСПЕХ ШАБАЧКЕ БАЛЕРИНЕ НА ПРЕСТИЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ

Тара победница фестивала Ухвати ритам

„Организација Ухвати ритам фестивала је била на највишем нивоу. Част ми је што сам учествовала на овом великом догађају, што сам осетила опет лепоту игре, сцене и радост успеха коју делим са свима који су уз мене све ове године “ каже Тара Цветковић
Шабачка балерина Тара Цветковић поново је златна. На међународном такмичењу Ухвати ритам, које организује “Београдски играчки центар” Тара је са две кореографије освојила две зланте медаље и проглашена је за најбољег соло играча такмичења.

На такмичењу је учествовало више од 2.000 плесача. Тара је кореографије спремила за неколико дана и то на трави, док је истовремено спремала испите за јунски испитни рок на Ветеринарском факултету у Београду.

-Жеља да заиграм, бар на трен, је била прејака. Одлука је донета у пар дана. Пријавила сам се. То ми је најлепша сцена за коју знам. Дом Синдиката, сада МТС дворана, место где сам 2016 године освојила своје прво велико злато са непуних 12 година, каже Тара.

Фото: Приватна архива


Као и увек, у кореографије је унела целу себе. Емоција је оно што ју је одвело до врха.
-Када сам уписала факултет, балет је морао стати. Да му се вратим, бар понекад, и том делу себе, веома ми је помогао мој професор “Увода у клиничку праксу” Војислав Илић, који је, на жалост недавно преминуо, али његове речи, незаборавна предавања, где нас је учио струци, животу, живе и учиниле су да се никада не одрекнем игре коју бескрајно волим. Био је и сам проф. др и играч у Крсманцу. Ова победа је и омаж њему, јер ме је научио да је могуће живети успешан живот ако радиш посао који можеш довољно да трпиш да би могао да радиш оно што волиш. Сјајне речи, које су ме охрабриле да стојим у науци и постојим у уметности, наводи Тара.

Ове године, специјални гост и члан жирија био је Александро Булон, шпански кореограф који сарађује са највећим светским звездама као што су Џенифер Лопез, Бритни Спирс, Деми Ловато... Друго светски познато име у жирију био је и Хосе Инглесиас, Кубанац, солиста Народног позоришта у Београду.

Жеља да заиграм, бар на трен, је била прејака. Одлука је донета у пар дана. Пријавила сам се. То ми је најлепша сцена за коју знам. Дом Синдиката, сада МТС дворана, место где сам 2016 године освојила своје прво велико злато са непуних 12 година


-Организација Ухвати ритам фестивала је била на највишем нивоу. Енергија подршке, љубави, умећа, заједништва. Када сам чула да сам проглашена за најбољег солисту фестивала, била сам најсрећнија на свету. Добила сам и новчану награду од 10 000 динара, први пут у животу, али најлепше од свега - загрљаје, честитања и дивне речи хвале од учесника фестивала. Признање ми је још драже због тога што сам нову кореографију увежбавала на трави, јер салу нисам могла да добијем ни на пола сата. Међутим, имала сам потребу да је створим и испричам, каже Тара.

Фестивал је одржан 18. Пут, намењен је свим узрастима и обухвата све модерне плесове. Промовише младе играче и кореографе, као и повратак природи, бригу о животињама, планети...
-Част ми је што сам учествовала на овом великом догађају, што сам осетила опет лепоту игре, сцене и радост успеха коју делим са свима који су уз мене све ове године. Већ сутрадан вратила сам се учењу. Волела бих да могу више да играм, али и ово мало ми значи много. Уметност је велика само када је искрена, а ја је играм увек срцем, као што и живим, истиче Тара.
М.М.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa