Инфо

22. јун 2023.22. јун 2023.
Светски дан давалаца крви
Црвени крст општине Владимирци свечарски обележио

Светски дан давалаца крви

Општина даровала сатове за 50 и више давања крви
Црвени крст општине Владимирци уприличио је на Светски дан добровољних давалаца крви и пригодне награде исказаним хуманистима у дану под слоганом „БЕЗ ДОБРОВЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ , ЖИВОТУ СУ РУКЕ ВЕЗАНЕ“.

Секретар Црвеног крста општине Петар Поповић поздрављајући даваоце крви истакао је да има око 1.000 регистрованих давалаца а да се годишње одржи 10 редовних акција. Уз захвалност Општини, Дому здравља, Посавотамнавској средњој школи, Манастиру Каона и црквеној општини Прово, те Удружењу пензионера подсећајући на крилатицу „УМЕСТО КРВИ НЕМА ЛЕКА, ДАЈ И ТИ БУДИ АПОТЕКА“. Вредно је истаћи да су присутни даваоци са територије Општине дали око 1.100 јединица крви и спасли толико живота, у светској фамилији од 80 милиона давалаца.



Председник општине Горан Зарић је уручио сатове, дар општине, али и признања које је обезбедио Црвени крст:

-Ово је само гест који се не да упоредити са давањем крви. Ми као Општина имамо завидан број давалаца крви, али признања су само путоказ за млађе генерације како се може бити хуман у најтежим ситуацијама. Ми смо ту да све подржимо и кажемо даваоцима крви, велико хвала, задовољан је био Зарић. Сатове су уз пригодни дар Црвеног крста добили: Весна Живановић, Весна Ђурић, Владан Милошевић, Мирко Пантелић, Зоран Нешић, Дарко Поповић и Андрија Гајић а признања за 35 давања крви: Весна Ђурић, Дарко Глишић, Миленко Живковић, Александар Иванковић, Зоран Нешић, Дарко Поповић, Славко Станојевић, за 20 давања крви Љупко Бабић, Драган Белановић, Милан Богдановић, Велибор Коцић, Драган Мандић, Милан Пантелић, Жељко Смиљковић, Раденко Станковић, Миломир Живковић, Слободан Ђурић, Боривој Ђуричић, Марко Јеремић, Милан Јовановић, Бранка Кузмановић, Јаков Максимовић, Никола Мандић, Дарко Поповић, Славица Савић и Милена Танасић, а за десет давања крви Славица Мирковић, Славица Мијатовић, Ђорђе Петровић и Биљана Зечевић.

Од оних који су обежили дан давалаца крви, 10 пута крв је дао и Ђорђе Петровић из Белотића:Тешко је описати лепоту давања крви а признање обавезује. И супруга је давалац крви и то нас породично испуњава.
У ниски вредних 20 пута крв је дао Боривоје Ђуричић из Јаловика:све је почело још у војсци потом и у Београду, а онда редовно у Владимирцима. Свима препоручујем да редовно дају крв.
Сат и признање Црвеног крста је добио и Владан Милошевић уз Славицу Мирковић и члан локалне самоуправе:
Увек сам осећао ту потребу за хуманошћу и тиме сам презадовољан. Морам истаћи и да свих троје моје деце дају крв. Сам чин давања је узвишен а признање само додатна обавеза коју ћу са задовољством испуњавати.


Свечарски дан уз организацију достојну датума, остаће за путоказ потенцијалним даваоцима крви, која завек живот значи.
С.К.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa