Инфо

22. јун 2023.22. јун 2023.
Знање које ми је отворило врата у каријери
Академија струковних студија у Шапцу, смер Заштита животне средине

Знање које ми је отворило врата у каријери

„Захваљујући завршетку мастер студија и положеним државним испитима-(лиценцама), стекла сам право, да на основу државног Закона обављам послове „HSE“-a, који се односе искључиво на прерађивачку индустрију. Наиме, мастер студије су биле услов републичког закона, према коме могу да обављам поменуте послове за компанију“
Здравље, безбедност и животна средина – HSE (eng. Helth, Safety and Enviroment) представљају стуб сваке организације која захтева висок ниво професионалности и свакодневну надоградњу, кроз законске регулативе прописане од стране регулаторних тела. Ивана Савић, члан тима Млекаре Шабац, која је званично сертификована и задужена за питања заштите животне средине, свој развојни пут одредила је још у првим годинама студирања.

-Одлука да се бавим овим послом произишла је током студија на Академији струковних студија у Шапцу, на смеру Заштита животне средине. Након дипломирања на основним студијама пронашла сам посао у струци, и то у једној од водећих млекара на тржишту Србије, са традицијом производње млека и млечних производа дугом више од 90 година, компанији Млекара Шабац АД Шабац. Врло брзо сам одлучилада наставим мастер студије на Академији, на смеру „Менаџмент у агробизнису“. Захваљујући завршетку мастер студија и положеним државним испитима-(лиценцама), стекла сам право, да на основу државног Закона обављам послове „HSE“-a, који се односе искључиво на прерађивачку индустрију. Наиме, мастер студије су биле услов републичког закона, према коме могу да обављам поменуте послове за компанију- објашњава Ивана Савић.

Академско знање, како је навела, умногоме јој је помогло за даље напредовање, али је такође важна и иницијатива компаније у којој ради, како би се додатно усавршавала и напредовала на пољу заштите животне средине.

Очување животне средине, ефикасно управљање енергијом и заштита здравља и безбедности запослених су циљ како појединца тако и сваке комапније, који не би био без компетентних кадрова у области заштите животне средине


- Захваљујући сталном усавршавању и подршци компаније у истом, поред послова заштите животне средине, предлагала сам и учествовала у спровођењу мера за отклањање проблема и спречавања загађења вода, земљишта, ваздуха, сарадњи са екстерним кућама и другим заинтересованим странама, у вези са пословима заштите животне средине. Поред тога, моја одговорност су послови управљања отпадом, имплементација и унапређење заштите животне средине, безбедност и здравље на раду у складу са захтевима „ISO“ стандарда,. Задужена сам и за координацију рада запослених у области безбедности и здравља на раду, заштите од пожара, одржавању хигијене круга, просторија и униформи, као и ресторана који је у склопу фабрике. Систематизацијом радних места у компанији моја тренутна позиција је супервизор за „HSE”, „BZR“ и „ZOP”- закључила је Ивана Савић.

Очување животне средине, ефикасно управљање енергијом и заштита здравља и безбедности запослених су циљ како појединца тако и сваке комапније, који не би био без компетентних кадрова у области заштите животне средине.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa