22. jun 2023.22. jun 2023.
Sjajan nastup u Italiji za Šapčane (foto: SSOSI Šabac fb)

Sjajan nastup u Italiji za Šapčane (foto: SSOSI Šabac fb)

BASKIN: EVRO KUP

Bronza zlatnog sjaja

Veliki uspeh šabačkih igrača baskina u Italiji. Na debiju na međunarodnoj sceni osvojeno treće mesto. U četiri meča tri pobede i poraz od prvog favorita. Rezultat iznad očekivanja
Šabac je dobio još jednu sportsku disciplinu u kojoj ima međunarodno odličje i pledira na velika priznanja u budućnosti. Šabački igrači baskina predstavljajući svoj grad i državu na Evro kupu u Italiji osvojili su bronzano odličje i to na takmičarskom debiju, u konkurenciji osam reprezentacija. Otežavajuća okolnost za našu ekipu bila je ta što su na takmičenje morali bez pripremnih mečeva, jer su jedini tim u državi u ovoj inkluzivnoj sportskoj disciplini.

Bili su u grupi sa reprezentacijama Nemačke, Luksemburga i apsolutnog favorita Italije. Bez informacija o rivalima nadigrali su „plavi“ Nemce ubedljivo 92:53, Luksemburg 65:47, dok je Italija ipak bila prejaka, slavila je 82:62. Drugo mesto u grupi donelo je plasman u meč za treće mesto. Sjajnom igrom nadigrana je Grčka 74:59 za veliki uspeh i pobedničko postolje.

Beonza najlepša uspomena (foto: SSOSI Šabac fb)


-Medalja nije bila cilj, već san koji smo ostvarili. Možemo biti ponosni i nadam se da će naš rezultat biti podstrek za dalji razvoj ovog sporta za formiranje još ekipa kako bi mogli da se takmičimo u Srbiji na turnirima. Naredni cilj je Evropsko prenstvo kroz dve godine – istakao je Živan Milošević, član ekipe i trener.

Članovi reprezentacije bili su: Živan Ristanović, Anica Vesić, Stefan Petrović, Aleksandar Stanković, Mirjana Karetić, Nenad Jović, Bogdan Janković, Novak Matijević, Nenad Divljaković, Andrijana Popović, Miroslav Popović, Isidora Popović, Mišel Petrović, Anđela Popović, Uroš Popović, Dušan Marković i Živan Milošević, dok je trener ekipe bio profesor fizičkog vaspitanja Zoran Ljubišić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa