Info

20. jul 2023.20. jul 2023.
Ličanin i izabranici (foto: K. Vulović, F. Roganović – PVSCG)

Ličanin i izabranici (foto: K. Vulović, F. Roganović – PVSCG)

VATERPOLO: EVROPSKO PRVENSTVO DO 15 GODINA

Grci ostali dužnici

Peterci odneli medalju. Žal za ishodom oba meča protiv Grka. Duel potiv Italije najbolje izdanje na Šampionatu. Mađarska zasluženo najbolja
Grčka i fortuna ostaju dužnici srpske vaterpolo reprezentacije do 15 godina i jedini razlog zbog čega uz službene legitimacije na grudima ne sija odličje bronzanog sjaja. Mladi reprezentativci nose pozitivne utiske u sebi, ostavili su dobar utisak, ali će sa ovog šampionata poneti i težinu tog četvrtog, možda i najgoreg mesta u sportu.

Mađarska je šampion, Crna Gora druga.Šabački vaterpolo je imao čak osam predstavnika među igračima u Podgorici. Gošić je bio prvi golman reprezentacije, a u polju: Urošević 5, Lukić 4, Pavlović 3, Mićić (kapiten ekipe) 5, Vojinović 2, Vasić 6, Mihailović.


Nakon takmičenja po grupama, koje smo ispratili u prethodnom broju, takmičenja obeleženo porazom od Grčke nakon velikog preokreta, reprezentativci Srbije su nastavili najboljim duelom na Prvvenstvu. Sjajna i donekle favorizovana Italija je u četvrtfinlu žargonski „razbijena“. Nadigrani su azuri u svakom pogledu, pre svega vrhunskom odbranom. Rezultat 8:3 dovoljno iskazuje superiornost.

Srbija je u polufinalu uspela da parira tri četvrtine, ništa, pa ni rezultat nisu odvajali takmace, te je presudio poslednji period kada su rivali stvorili veliku prednost, 11:6.

Gošić (foto: K. Vulović, F. Roganović – PVSCG)


Meč protiv Grka je bio ponovo bolan, ovaj put u borbi za bronzu. Različit u odnosu na prvi, gde niko od protivnika nije imao osetno vođstvo, ovaj put je Srbije uspela da se u finišu vrati iz minusa, povede 9:8 dva i po minuta pre kraja. Grci su poravnali, oba tima su imala neuspešne napade za pobedu i odlučivali su peterci. Svi su bili uspešni osim Uroša Rafejme u drugom pokušaju. Stativa je zaustavila loptu i odnela medalju. Končnih 14:13

-Kako smo i najavili vrlo izjednačeno prvenstvo. Mađarska je u grupi bila treća, a na kraju šampion, pre svega zahvaljujući fizičkoj spremi. Hrvatska najbolja kod nas, a na kraju šesta. Žalimo za medaljom, ali smo videli i mnogo dobrih stvari, pokazali da možemo protiv svakoga kada smo na svom nivou i već sada razmišljamo o sledećoj godini i Svetskom prvenstvu – istakao je selektor Nemanja Ličanin, trener VK Šabac.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa