Info

20. jul 2023.20. jul 2023.
V. Matić – debi sa MP na EHF sceni

V. Matić – debi sa MP na EHF sceni

RUKOMET: EHF KUP

Kiprani evropski takmac

Najvkvalitetniji kiparski tim rival. Metaloplastika Eliskir nije bila nosilac. Najveći uspeh rivala polufinale EHF kupa 2021. godine. Niz sezona u Evropi. Mnogo internacionalaca u ekipi
Šabačka Metaloplastika Eliksir se vraća na evropsku scenu, a žreb je odredio da u drugom kolu EHF kupa (nekadašnji Čelendž kup) odmeri snage u dvomeču protiv kiparskog Anortozisa iz Famaguste. Prvi duel je 14/15. oktobra na Kipru, revanš sedam dana kasnije u Šapcu.



„Plavi“ se u Evropu vraćaju nakon sezone pauze. Startuju od drugog kola kao trećeplasirani tim Super lige i u ovoj rundi nisu bili nosioci. Najveći uspeh Metaloplastike u ovom takmičenju je finale 2014. godine.

Anortozis je jedna od najkvalitetnijih kiparskih ekipa. Pre dve godine je osvojila prvu šampionsku titulu, a prethodne sezone je igrala u osmini finala EHF kupa gde je eliminisana od slovenačkog Gorenja. Pre toga su eliminisali Haukar (Island) i Dudelanž (Luksemburg). Najveći klupski uspeh je polufinale EHF kupa 2021. godine. Poraženi su od švedskog Ištada. U sastavu se nalaze internacionalci iz nekoliko država Evrope, ali i igrači van starog kontinenta. Prethodne sezone u plavo – belom timu s Kipra nastupao je i srednji bek Dejan Karan, nekadašnji rukometaš Spartaka.

M. Jovanović u prodoru


Druga dva predstavnika Srbije u EHF kupu su takođe dobila rivale. Vicešampion Partizan je kao nosilac u drugom kolu za rivala dobio pobednika iz dvomeča prve runde izmešu grčkog Argusa i islandskog Hafnafjordura. Pančevački Dinamo startuje od prvog kola. Protivnik je italijanski Miran, a ukoliko bude bolji Dinamo u drugom kolu očekuje dvomeč protiv holandskog Volendama.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa