Info

20. jul 2023.20. jul 2023.
Najbolji u Srbiji – generacija 2011 (foto: VK Šabac)

Najbolji u Srbiji – generacija 2011 (foto: VK Šabac)

VATERPOLO: GENERACIJA 2011

Šampioni po navici

Još jedan trofej za generaciju 2011. Odbranjena šampionska titula, objedinjena dupla kruna. Treći pehar u ovoj sezoni
U ovoj takmičarskoj sezoni Vaterpolo klub „Šabac“ dobio je još jednu šampionsku generaciju. Igrači rođeni 2011. godine i kasnije objedinili su duplu krunu, odbranili šampionsku titulu i zaslužili treći pehar ovog proleća i leta.

Finale protiv Partizana (foto: VK Šabac)


Momci predvođeni Miroslavom Mandićem i Bojanom Bogićevićem stigli su na finalni turnir kao branioci titule, jedni od favorita, ali uz mnogo izazovača željnih da im pokvare planove. Bili su to pre svega Valis, rival iz finala Kupa ovog proleća i Partizan, čija je škola posebno i jedna od vodećih u Srbiji, uz školu VK Šabac.

Počelo je u Subotici pobedom nad Valisom, u derbiju prvog kola, 7:3, potom je službeno obeležen TENT Obrenovac 5:0 (Obrenovac odusto od finalnog takmičenja) i na kraju Vojvodina 13:0. Siguran je bio i Partizan protiv istih rivala, te je odlučivalo finale dva najbolja tima. Šabac je pobedio „crno-bele“ 9:7 i tako uz maksimalan učinak zaslužio zlatnu medalju.

Trener i igrači (foto: VK Šabac)


Na domaćim frontovima, Šapčanima 2011. i mlađi je ovo treće takmičenje i treća titula, a uz nju imaju i pehar namenjen vicešampionu Regiona osvojen u Herceg Novom, čime je potvrđeno da us najbolja generacija 2011. u Srbiji.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa