Info

20. jul 2023.20. jul 2023.
T. Mandić (EHF/M. I/ M. N.)

T. Mandić (EHF/M. I/ M. N.)

RUKOMET: EVROPSKO JUNIORSKO (Ž)

Na kraju 14. mesto

Poraz od Islanda odneo direktan plasman na Svetsko prvenstvo. Nova prilika turnir početkom naredne godine. Tamara Mandić i Aleksandra Vasić među najboljim u reprezentaciji Srbije. Dve pobede, remi i četiri poraza
Juniorke Srbije su u konačnom plasmanu osvojile 14. poziciju na Evropskom prvenstvu u Rumuniji. Bilo je ovo prvo takmičenje nakon povratka u A diviziju, primarni cilj, plasman na Svetsko prvenstvo nije ostvaren, ali je ova pozicija dala priliku da se za to izbore u kvalifikacijama početkom 2024. godine.

A. Vasić (EHF/M. I/ M. N.)


Nakon izgubljenog boda u meču protiv Čehinja, Srbija je uspela da nadigra Severnu Makedoniju 30:19. Da je Norveška pobedila Čehinje u drugom meču poslednjeg kola plej auta, Srbija bi bila druga i sigurna na SP, ipak, to se nije desilo. U borbi za plasman od 13. do 16. pozicija pobeđene su Hrvatice 31:26 i utakmica protiv Islanda je dala preostale odgovore. Nažalost, Skandinavke su pokazale mnogo više i sa ubedljivih 33:22 osigurale mesto na SP sledećeg leta. Prvak je Mađarska, Danska druga.

E. Petrić (EHF/M. I/ M. N.)


Šabačke rukometašice Aleksandra Vasić i Tamara Mandić behu jedni od nosilaca igre i rukometašice u koje je veliko poverenje imao selektor Markov. Tamara Mandić je u sedam mečeva postigla ukupno 44 gola, Vasić 31, dok je uspešno minute koristila i mlada Emilija Petrić koja na kontu ima i tri gola.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa