28. septembar 2023.28. sep 2023.
Neraskidiva prijateljstva

Neraskidiva prijateljstva

VATERANI I PRIJATELjI FK MAČVA

Snažne spone prijateljstva

Društvo veterana i prijatelja FK Mačva, nakon dve godine pauze izazvane nestabilnom epidemiološkom situacijom priredilo je tradiconalno malogospojinsko druženje. Nekadašnji igrači Mačve i drugih šabačkih klubova, kao i gosti iz Beograda i Novog Sada uz druženje i evociranje uspomena na svoje igračke, trenerske, funkcionerske i navijačke dane, imali su priliku da se na improvizovanom panou, kroz fotografije podsete ranijih susreta gde su gosti bili najveća imena našeg fudbala, nekadašnji asovi Crvene Zvezde, Partizana, Vojvodine, OFK Beograda, Spartaka, Napretka i drugih klubova, koji više nisu među nama.

Među gostima bili su, između ostalih i Milan Pavlović, nekadašnji fudbaler Mačve i Željezničara koji je predvodio omladinsku reprezentaciju Jugoslavije u Čileu, kao kapiten, do titule šampiona Sveta za igrače do 20 godina (generacija: Mijatović, Prosinečki, Boban, Šuker, Pančev, Mihailović...). On se nakon tri decenije u Grčkoj vratio u svoj grad i priključio veteranima, potom jedan od najstarijih živi fudbalera Mačve Milutin Andrić nekadašnji predsednik Branko Kalajdžić i drugi...

-Ovakvi susreti su uvek radost i najbolji spomen entuzijazmu i želji ljudi da oni traju. Nije moguće izbeći setne trenutke, jer je mnogo dragih prijatelja i saradnika koji više nisu među nama, a koji su utkali sebe u istoriju Mačve i šabačkog fudbala i u ovo udruženje. Posebno mi je drago kada vidimo i mlađe ljude koji žele da sačuvaju tradiciju i oni su najveći garant da će susreti trajati i da će prijateljstva biti večna. Šabačkoj Mačvi čestitamo godišnjicu prve utakmice i klupsku slavu uz želju za još boljim rezultatima - istakao je Milan Blagojević, nekadašnji fudbaler i član Udruženja.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa