9. novembar 2023.9. nov 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Projekat se realizuje uz podršku države

Pajić obišao radove na sanaciji i rekultivaciji „Dudare“

Država ulaže 142 miliona, a Grad 50 miliona dinara
Predsednik Privremenog organa grada Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je u utorak radove na sanaciji i rekultivaciji nesanitarne deponije „Dudara“ u Šapcu. Projekat se realizuje uz podršku države, koja ulaže 142 miliona, a Grad 50 miliona dinara.

-Geotekstilom smo pokrili 20 posto površine, 10 hiljada kvadratnih metara i to je najskuplji deo radova na potpunoj sanaciji „Dudare“. Izuzetno sam zadovoljan, služi nas vreme, izvođač ima i dovoljan broj mašina i radnika na ovom gradilištu i siguran sam da ćemo, ako nas posluži vreme, do Nove godine završiti drugu fazu. U trećoj fazi sledi još pola metra humusa i posle počinjemo da radimo i sadržaje: atletska, biciklistička, pešačka staza, igrališta za decu, teretane, amfiteatri na otvorenom. Od dece do najstarijih sugrađana, svi će želeti da dođu ovde, jer će ovo biti nova zelena oaza grada- istakao je Pajić.

Foto: Glas Podrinja


Podsetio je da je do pre nekoliko meseci tu bila „nepregledna planina đubreta“ i zahvalio Vladi i resornom ministarstvu što je taj projekat prepoznat kao prioritetan za ulaganja.

-Grad je ovde 23 godine odlagao svoje đubre. Na 100 metara su prve stambene zgrade, na 50 metara odavde je reka Sava. Sa Savske avenije stazama će se dolaziti ovde i ljudi će moći da provode po čitav dan u lepim sadržajima na ovom mestu. Trebalo bi do proleća da završimo i treću fazu, da počnemo da postavljamo sve te sadržaje da bi što pre naši sugrađani mogli da uživaju na ovom mestu. U potpunosti ćemo sanirati deponiju koja je bila ruglo i opterećenje za čitav grad u ekološkom smislu. Sanaciju radimo po svim evropskim standardima i imaćemo sadržaje koji su zaista vrhunski za sve naše sugrađane. Napravićemo kultno mesto za Šapčane, novo najlepše mesto u gradu i omogućiti pravi izlazak grada na reku- podvukao je Pajić.

Foto: Glas Podrinja


Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je radove početkom oktobra i tom prilikom istakla da je to najveći projekat u Gradu koji finansira to ministarstvo, te da je ponosna što će se zajedničkom saradnjom rešiti višedecenijski problem Šapčana, jer je deponija predstavljala ekološku bombu, zbog čega je zatvorena 2014. godine. Rok za završetak radova je avgust sledeće godine, ali će, ako vremenske prilike dozvole, sve biti gotovo i ranije.
D.D.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa