14. decembar 2023.14. dec 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

ZAPOČETI RADOVI NA IZGRADNjI VRTIĆA NA LETNjIKOVCU

Briga o najmlađima je prioritet

Na Letnjikovcu su započeti radovi na izgradnji kombinovane dečje ustanove. Za ovaj projekat, grad Šabac izdvojio je sredstva iz budžeta u vrednosti od 120 miliona dinara sa PDV-om.

Foto: "Glas Podrinja"


- Kao što smo obećali našim surađanima, počeli smo izgradnju novog vrtića na Letnjikovcu. Briga o najmlađima bila je i ostala naš prioritet. Objekat površine 1.150 kvadratnih metara, moći će da primi dvesta mališana. Imaće osam soba sa šezdeset kvadrata, vešeraj, kuhinju i sve prateće prostorije koje su neophodne za funkcionalan i moderan vrtić. U narednom periodu nameravamo da izgradimo još dva vrtića u centralnoj gradskoj zoni, da bismo rasteretili grupe i omogućili svoj deci da pohađaju vrtić bez liste čekanja. Od 1. januara vrtić će biti 40 odsto jeftiniji, a naša vizija je da u narednom periodu bude potpuno besplatan, istakao je predsednik Privremenog organa grada Šapca dr Aleksandar Pajić.

Foto: "Glas Podrinja"


Ova dečja ustanova kombinovanog je karaktera, što znači da će imati sobe za jasleni i vrtićki uzrast. Takođe, objekat će imati i salu za zajedničke aktivnosti dece, roditelja i vaspitača, kao otvorenu pozornicu.

- Bitno je reći da nismo uzeli ni dinar kredita za sve projekte koje smo realizovali u našem gradu u poslednje tri godine, što je slučaj i sa ovim vrtićem. Želja nam je da do kraja godine ovaj vrtić bude pod pločom, u toku naredne nastavljamo sa gradnjom, tako da će do jeseni objekat biti u upotrebi, istakao je Pajić.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa