14. decembar 2023.14. dec 2023.
Vladimirci proslavili 99 godina uz prisustvo dva ministra
Svečano obeležen Dan opštine Vladimirci

Vladimirci proslavili 99 godina uz prisustvo dva ministra

Uz inpresivan odziv žitelja opštine Vladimirci zavidan broj gostiju iz gradova i opština u okruženju, saradnika i prijatelja i predstavnika brojnih firmi koje sarađuju sa prestonicom Posavine obeležen je Dan opštine. Čast domaćinu i svim prisutnima dodatno su uveličali ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović u danu za nezaborav. U prigodnom obraćanju čelni čovek opštine Goran Zarić je rekao:

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković je na prečac pobrala simpatije prisutnih koji su zadovoljstvo rečenim iskazali aplauzima:
Drago mi je što sam sa Vama i što vidim kompaktnost i ovoliki broj prisutnih. Znam da je veliki broj Vas poljoprivrednika pa sa zadovoljstvom kažem da ćemo Vas ispratiti koliko god je to moguće pošto radite najteži posao od jutra do sutra. Drago mi je i da kao opština zavređujete svaku pažnju i ovde ću doći uvek kada me pozovete. Znam da ste vredni ljudi i da ćete umeti da svoje poštovanje države Srbije i predsednika Vučića izrazite podrškom, da nastavimo koračati ka boljitku i da ne smemo stati ni kao država, ali i Vladimirci ne smeju da stanu, uz salve odobravanja zadovoljno je besedila ministarka.


Od kako smo pre 99 godina ukazom kralja Aleksandra Karađorđevića postali varošica nije se desilo da predsednik Srbije u kratkom periodu dođe u Vladimirce dva puta poput Aleksandra Vučića, a sada nam čast ukazuju i dva ministra, Aleksandar Martinović kojem dugujemo zahvalnost što gradimo novu Upravnu zgradu, ali i drugi projekti poput ulice koja će rasteretiti saobraćaj ali i ponosan da samo sada radimo oko 15 kilometara asfaltnih puteva i tu nećemo stati. Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković je itekako dobro došla u poljoprivrednom kraju pa našem zadovoljstvu nema kraja. Hvala svima koji su došli da podelimo radost življenja, a u susret velikom jubileju 100 godina opštine već sledeće godine, uz poruku da sa radovima za berićet građana nećemo i ne smemo stati, zadovoljno je govorio Zarić.



Srce je bilo puno svima pa je i član Privremenog organa opštine Vladimirci Rade Kovačević izrekao sijset hvale na gostovanje uvaženih ministara u Vladimircima sa željom da ih i češće Vladimirci goste. Skup je prigodnim programom ukrasio folklor biblioteke Diša Atić. Podeljene su i brojne zahvalnice da dobitnici ovih 99 godina Vladimiraca dugo pamte.
Sreten Kosanić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa