14. decembar 2023.14. dec 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

ŠABAC DOMAĆIN SEDNICE NACIONALNOG KOORDINACIONOG TELA ZA OLAKŠANjE TRGOVINE

Za bolje poslovanje privrede i domaćih kompanija

Sednicom je predsedavao ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu i predsednik NKTOT-a Tomislav Momirović. Prema njegovim rečima, cilj sednice je bio da se razmotre načini kako da se dodatno podstakne privreda da lakše posluje i da se omogući bolja perspektiva za domaće kompanije
Predstavnici Privredne komore Srbije, Saveta stranih investitora, Američke privredne komore, relevantnih ministarstava, ali i drugih ekonomskih sektora, prisustvovali su u petak u Šapcu sednici Nacionalnog koordinacionog tela za olakšanje trgovine (NKTOT). Dnevnim red je obuhvatio izveštaje o realizaciji tekućih akcionih planova, kao i usvajanje novih akcionih planova stručnih radnih grupa za predstojeći dvogodišnji period.

Sednicom je predsedavao ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu i predsednik NKTOT-a Tomislav Momirović. Prema njegovim rečima, cilj sednice je bio da se razmotre načini kako da se dodatno podstakne privreda da lakše posluje i da se omogući bolja perspektiva za domaće kompanije.

-Znamo koliko smo posla uradili u prethodnim godinama. Svi se sećamo da smo pre 10 godina imali 550.000 radnika manje u našoj zemlji. Ostvarili smo potpuno drugačiju perspektivu u Republici Srbiji. Stopu nezaposlenosti u Šapcu smo doveli do 5 odsto. Doveli smo nekoliko velikih kompanija, kao što su “Jazaki“, “Mint“, ali i domaće kompanije su ojačale. Veliki broj malih i srednjih preduzeća je porastao. Ponosan sam na to koliki smo posao ovde uradili. Energija je bolja u ovom gradu. Urađeni su putevi, ne samo auto-putevi, nego i lokalni. Moramo još dodatno da damo sve od sebe kako bi doveli još bolje investitore. Veliki put smo prešli i Srbija zaista ne sme da stane. Nećemo stati dok prosečna plata ne bude 1.400 evra, dok prosečna penzija ne bude 600 evra, rekao je ministar Momirović.

Predednik Privremenog organa grada Šapca Aleksandar Pajić izjavio je da je ministar Momirović prijatelj grada Šapca i da svaki njegov dolazak u grad bude na dobrobit građana Šapca. Naveo je da je ponosan što je Šabac bio domaćin ovako važnog sastanka.

-Ministar je pohvalio ono što je urađeno u poslednje tri godine u gradu, pre svega putnu infrastrukturu i infrastrukturne objekte, ali i brigu o Šapčanima. Svaka poseta ministra Momirovića znači neke privilegije za Šapčane. Zahvaljujem mu se što misli o građanima Šapca i na najbolji način promoviše naš grad u Vladi Republike Srbije. Sve što radimo radimo za građane, što jeste naša vizija razvoja grada Šapca i Republike Srbije, rekao je Aleksandar Pajić.

Pre sastanka ministar Momirović je razgovarao sa građanima Šapca na štandu u centru grada.
M.M.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa