14. decembar 2023.14. dec 2023.
10.691 GRAĐANIN SA PRAVOM GLASA

Tri izborne liste

U Koceljevi će se u nedelju, 17. decembra, glasati na 34 biračka mesta u 17 naselja, od kojih je najveće Koceljeva centar, a birači će imati priliku da podrže jednu od tri ponuđene liste na lokalnim izborima.

Prva je izborna lista “Aleksandar Vučić- Koceljeva ne sme da stane”, druga je “Za spas Koceljeve”, dok će se u trci za mesta u lokalnom parlamentu naći i socijalisti. Njihova lista pod nazivom “Ivica Dačić- premijer Srbije” usvojena je tek nakon otklonjenih nedostataka.

Odborničku listu kandidata pod nazivom “Aleksandar Vučić – Koceljeva ne sme da stane” predvodi nekadašnji predsednik opštine Koceljeva i narodni poslanik Veroljub Matić, dok je na listi “Za spas Koceljeve” prvi Slađan Živanović. Nosilac liste socijalista je Radivoj Mihajlović.

Na njoj je ukupno 18 kandidata za odbornike u SO Koceljeva, među kojima je sedam žena. Od 31 kandidata, koliko ih je na listi “Aleksandar Vučić- Koceljeva ne sme da stane”, 13 su žene, a jedna manje je na listi “Za spas Koceljeve”.

Birački spiskovi su zaključeni u propisanom roku i sa pravom glasa upisan je 10.691 birač. Građani su, podsećaju iz opštinske izborne komisije, imali dovoljno vremena da se uvere da li su u njih upisani kao i da provere važenje svojih ličnih dokumenata neophodnih za proces glasanja.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa