14. decembar 2023.14. dec 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

U Gradskoj kući

Državni sekretar Dabić uručio Gradu 20 laptop računara

Sastao se sa predsednikom Privremenog organa grada Šapca dr Aleksandrom Pajićem i načelnikom Gradske uprave Aleksandrom Jovanovićem
Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić posetio je Šabac. On se prošlog četvrtka sastao sa predsednikom Privremenog organa grada Šapca dr Aleksandrom Pajićem i načelnikom Gradske uprave Aleksandrom Jovanovićem u Gradskoj kući i tom prilikom uručio Gradu 20 laptop računara.

Foto: "Glas Podrinja"


Dabić je podsetio da Ministarstvo duže vreme ima kontinuiranu dobru saradnju sa Gradskom upravom.

-Godine 2021. smo imali sličnu donaciju, gde je Grad Šabac dobio od ministarstva 17 desktop računara sa tri skenera, sada 20 laptop računara. Možemo da kažemo da se nastavlja dobra saradnja i trudićemo se da i u narednom periodu pomognemo Gradskoj upravi i da digitalizujemo sve te radnje koje su opterećivale rad same lokalne samouprave, ali i život običnih građana. U Gradu Šapcu postoji jedinstveno upravno mesto i u razgovoru sa gradonačelnikom smo došli do toga da bi eventualno naredne godine grad mogao da se prijavi za proširenje njegovih kapaciteta, kada je reč konkretno o službi gde rade matičari i tu bi takođe ministarstvo moglo da izađe u susret sa određenim iznosom koji bi svakako gradu značio, jer bi relaksirao i sopstveni budžet. Vlada Republike Srbije sprovodi mnogobrojne značajne projekte. Mi danas vidimo zaista jedno drugačije lice Šapca, vidimo koliko se ulaže u sve neophodno i naravno da će Vlada i naredne godine sa svim projektima podržati sve što dođe iz Grada Šapca kao određeni prioritet. Trudićemo se da budemo na usluzi svim građanima, da pokažemo dobar odnos koji država i Vlada pokazuju prema svim regionima, većim i manjim mestima u Srbiji- naveo je Dabić.

Foto: "Glas Podrinja"


Pajić je zahvalio državnom sekretaru na donaciji.

-Svi državni funkcioneri, predstavnici ministarstva, kad dođu u posetu, Grad Šabac nešto vredno dobije. Dobili smo 20 laptop računara i to je ono što je bilo potrebno za nesmetano i bolje funkcionisanje cele službe Gradske uprave. U ime grada se zahvaljujem na poklonima. S druge strane, pričali smo o tome da je neophodna saradnja sa državom. Mnogo vrednih, kapitalnih investicija je došlo od različitih ministarstava. Ovo je samo mali znak pažnje kojim Ministarstvo državne uprave na čelu sa ministrom Aleksandrom Martinovićem i državnim sekretarima pomaže gradovima i opštinama po čitavoj Srbiji za bolje uspostavljanje komunikacije sa građanima i elektronskim putem. Imamo velike projekte za Grad Šabac u narednom periodu i siguran sam da ćemo sa svojim ministarstvima i Vladom napraviti još mnogo dobrih rezultata- rekao je Pajić.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa