8. februar 2024.8. feb 2024.
Pobednici Kupa (foto: VK Šabac Eliksir fb)

Pobednici Kupa (foto: VK Šabac Eliksir fb)

VATERPOLO: 2010. I MLAĐI

Novi pobednički pehar

Treće takmičenje i treća pobeda za šabačke vaterpoliste. Revanš Partizanu za poraz u grupnoj fazi. Teški i neizvesni mečevi polufinala i finala pokazali i psihološku snagu dečaka
Niz šabačkog vaterpola dobio je novi biser na šampionskoj ogrlici. Treća završnica Kupa Srbije za mlađe kategorije ove sezene i treći put Šapčani uzimaju trofej namenjen pobedniku. Generacija 2010. i mlađi pobednik je Kupa Srbije za sezonu 2023/24.

Počelo je dominacijom u prva dva meča. Na startu je pao Bečej 27:10, a 12 sati kasnije ni Obrenovac nije imao snage da pruži snažniji otpor. Šapčani su slavili 17:5. Treće kolo donelo je derbi meč za pobednika grupe. Partizan je bio bolji i zasluženo pobedio 13:9 na bazenu „Jezero“ i obezbedio lakšeg rivala u polufinalu. Šabac je postao suedeonik derbija nokaut runde.

Titule po navici (foto: VK Šabac Eliksir fb)


Novobeogradski vukovi i ovdašnji mladi vaterpolisti demonstrirali su sjajan vaterpolo, vrlo zanimljiv i efikasan meč. Na kraju je bilo 16:15 za čivijaše čime je osigurano finale i još jedna medalja. Iako je u poslednjem kolu grupne faze Partizan nadigrao Šapčane i imao ulogu favorita, jer je svakako imao i dužu pauzu do meča odluke i lakši meč u polufinalu, finale je bilo neizvesno, dramatično i kao takvo samo je i moglo biti rešeno na jedan način, petercima. Nakon boljeg izvođenja peteraca, 15:14 Šabac se popeo na tron. Ekipu su predvodili Miroslav Mandić i Igor Jovanović.

Takmičarske kategorije u Kupu Srbije ove sezone su 2006. godište i mlađi, 2008. i mlađi, 2010. i mlađi i 2012. i mlađi. Šabački vaterpolo je u prva tri završena takmičenja osvojio sva zlata, tri prva mesta, tri pobednička pehara, a u generaciji 2008. je imao i podvig da je osvojio i srebrnu medalju.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa