Инфо

8. фебруар 2024.8. феб 2024.
Победници Купа (фото: ВК Шабац Еликсир фб)

Победници Купа (фото: ВК Шабац Еликсир фб)

ВАТЕРПОЛО: 2010. И МЛАЂИ

Нови победнички пехар

Треће такмичење и трећа победа за шабачке ватерполисте. Реванш Партизану за пораз у групној фази. Тешки и неизвесни мечеви полуфинала и финала показали и психолошку снагу дечака
Низ шабачког ватерпола добио је нови бисер на шампионској огрлици. Трећа завршница Купа Србије за млађе категорије ове сезене и трећи пут Шапчани узимају трофеј намењен победнику. Генерација 2010. и млађи победник је Купа Србије за сезону 2023/24.

Почело је доминацијом у прва два меча. На старту је пао Бечеј 27:10, а 12 сати касније ни Обреновац није имао снаге да пружи снажнији отпор. Шапчани су славили 17:5. Треће коло донело је дерби меч за победника групе. Партизан је био бољи и заслужено победио 13:9 на базену „Језеро“ и обезбедио лакшег ривала у полуфиналу. Шабац је постао суедеоник дербија нокаут рунде.

Титуле по навици (фото: ВК Шабац Еликсир фб)


Новобеоградски вукови и овдашњи млади ватерполисти демонстрирали су сјајан ватерполо, врло занимљив и ефикасан меч. На крају је било 16:15 за чивијаше чиме је осигурано финале и још једна медаља. Иако је у последњем колу групне фазе Партизан надиграо Шапчане и имао улогу фаворита, јер је свакако имао и дужу паузу до меча одлуке и лакши меч у полуфиналу, финале је било неизвесно, драматично и као такво само је и могло бити решено на један начин, петерцима. Након бољег извођења петераца, 15:14 Шабац се попео на трон. Екипу су предводили Мирослав Мандић и Игор Јовановић.

Такмичарске категорије у Купу Србије ове сезоне су 2006. годиште и млађи, 2008. и млађи, 2010. и млађи и 2012. и млађи. Шабачки ватерполо је у прва три завршена такмичења освојио сва злата, три прва места, три победничка пехара, а у генерацији 2008. је имао и подвиг да је освојио и сребрну медаљу.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa