24. maj 2012.24. maj 2012.
SREDNjA EKONOMSKO - TRGOVINSKA ŠKOLA

LIČNA MOTIVACIJA OSNOVA USPEHA

Na nedavno održanom takmičenju iz retorike i besedništva u Kruševcu, učenice četvrte godine pravnih tehničara iz Šapca ekipno osvojile drugo mesto, dok je Jelena Tomić imala najbolji odgovor na slobodnu temu
Tradicionalno, već godinama u nazad učenici sa smera Pravni tehničar Srednje ekonomsko-trgovinske škole u Šapcu, donesu neko od najviših priznanja sa takmičenja iz retorike i besedništva. Ovaj put, tročlana ekipa sastavljena od Fate Eganović, Snežane Petković i Jelene Tomić osvojila je ekipno drugo mesto, dok je Tomićeva sa govorom na temu “Zašto da ostanete ovde“ bila prva.
- Takmičenje je održano u Kruševačkom pozorištu. Bilo je 24 učenika iz devet škola. Imali smo tri zadatka. Ja sam odgovorila na zadatu temu koja je glasila: “ Gladnog čoveka ne teši, već nahrani“, dok su Jelena i Snežana govorile na slobodnu temu ““ objašnjava Fata Eganović.
Spremale su se u okviru časova iz predmeta Osnove retorike i besedništva. Dosta su im pomogle, kako navode, profesorke Marijana Čavić, Danijela Berić-Damnjanović i Jelena Matić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa