22. februar 2024.22. feb 2024.
M. Dodić (foto: RK MP Eliksir)

M. Dodić (foto: RK MP Eliksir)

RUKOMET: SUPER LIGA

Vodeći oči u oči

Duel vodećih timova. Uvertira, mnogi smatraju, za finale plej ofa. Duel značajan i u borbi za prvo mesto. Vojvodina uvek favorit u Srbiji
Islanđane Šapčani moraju da zaborave što pre. Obilić u utorak i pobeda beše dobar prvi korak ka zaboravu, jer su sledili dani priprema za veliki derbi i duel dve, u ovom trenutku, najbolje ekipe u Srbiji, Metaloplastike i Vojvodine. Svi već vide ova dva rivala u finalu plej ofa i mada je Vojvodina favorit uvek na domaćoj sceni, među igračima i stručnim štabom je uverenost da postoji put da se Novosađani nadigraju.

Svakako meč u ovom delu ima manji značaj nego oni u potencijalnom finalu plej ofa, međutim može i on biti značajan u slučaju pobede plavih. Svaki trijumf poravnava ekipe na vrhu, a četiri i više golova u korist Metaloplastike vodi Šapčane na vrh i potencijalnu prednost domaćeg terena u već pomenutom finalu. No svaki trijuf bi bio veliki vetar u leđa Metaloplastike. Bio bi to prvi trijumf u prvenstvu nad Novosađanima od marta 2017. godine.

M. Dakić (foto: RK MP Eliskir)


Od 2013. Vojvodina je konstantno šampion Srbije, osvojila je evropski trofej prethodne sezone, ove igra Ligu Evrope i bez konkurencije je najbolji tim Srbije. Imaju nekoliko internacionalaca i građeni su da se nadmeću u Evrpi, dok se u Srbiji pehari podrazumevaju. Tokom zime je stigao i Petar Đorđić, tu su tri nekadašnja igrača Metaloplastike (Vorkapić, Milić, Aidi), ali i: Trnavac, Sunajko, Pušica i dr. Igraju drugu fazu Evropske lige i u igri su za osminu finala.

Pomenute 2017. godine Metaloplastika je slavila u Šapcu 34:31, u tim narednim mečevima, Super lige bolja je bila Vojvodina, dok su plabi pobedili u finalu Kupa 2022. godine u proleće, kao i u jesen, u Super kupu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa