22. februar 2024.22. feb 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Sportske igre mladih - šabačke kvalifikacije

Radost, druženje, sportski duh

Manifestacija koja opstaje decenijama. Teritorija sve šira, broj učesnika raste. Tri nivoa na području svake od četiri države. Edukativna i sportska manifestacija. Dominacija predstavnika OŠ “Nata Jeličić”
Krajem jula će u Parizu biti upaljen plamen Olimpijskih igara, a u sali Šabačke gimnazije lav Viktor je uneo plamen Sportskih igara mladih 2024. godine. Šabac je jedna od 90 lokalnih samouprava eks Ju područja gde je organizovano takmičenje. Na poligonu spretnosti i završnici turnira u malom fudbalu (Koka kola kup) nastupilo je oko 600 osnovaca ukupno, deo na parketu, deo na tribini.

Foto: "Glas Podrinja"


-Sportske igre mladih šire misiju i teritoriju. Ove godine nam se pridružila Slovenija, veliko interesovanje je u Mađarskoj i Crnoj Gori. Trudimo se da bude sportsko-edukativan događaj, ukazujemo deci na značaj zaštite životne sredine kroz edukativno-ekološku radionicu, negujemo prijateljstva, druženja, toleranciju, zdrav sportski duh - naglasio je izvršni direktor Sportskih igara mladih Tihomir Gudić.

Foto: "Glas Podrinja"


Reprezentacije dve osnovne škole u ženskoj konkurenciji i četiri u muškoj izborile su plasman u finale turnira u malom fudbalu, a u poligonu spretnosti su se nadmetali osnovci iz svih osnovnih škola sa gradskog i seoskog područja.

Foto: "Glas Podrinja"


-Pripremali smo se na časovima fizičkog. Poligoni nisu laki, ali možemo da ih savladamo. Nije najvažnije da pobedimo, već da učestvujemo i dobro se zabavimo, najbolji neka pobedi - ističu učesnici iz Majura i Zminjaka.

Foto: "Glas Podrinja"


Pokrovitelj manifestacije u Šapcu je Grad Šabac, a događaj je svečano otvorio gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

-Grad Šabac je grad sporta i zadovoljstvo je biti ovde gde se, siguran sam, nalaze budući olimpijski šampioni. Verujem da ovde počinje njihov put kroz igru i druženje i to je suština svega, pre pehara i medalja. Lepo je videti veliki broj osnovaca, želju kod njih da uspeju, da podrže svoje drugare i svi oni zajedno šalju lepu sliku iz Šapca. Istovremeno se uče kako da čuvaju planetu, da budu odgovorni ljudi - rekao je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić.

SIM u Šapcu je protekao u potpunoj dominaciji Osnovne škole “Nata Jeličić”. Trijumfovali su njihovi reprezenti na poligonu spretnosti, kao i fudbalske ekipe u obe konkurencije. Fudbalerke su u finalu nadigrale rivalke iz Zminjaka, dok su dečaci savladali OŠ Janko Veselinović. Treće mesto su osvojili OŠ Laza Lazarević kod devojaka, odnosno OŠ Kralj Aleksandar Karađorđević iz Prnjavora kod dečaka.

Foto: "Glas Podrinja"


Pred pobednicima su završnice na nivou zapadne Srbije na Zlatiboru.
Priznanja najboljima dodeliči su zamenik gradonačelnika Šapca Milan Mačvan i član Gradskog veća zadužen za sport Mile Isaković.

-Ovo je manifestacija na ponos svih. Kroz Sportske igre mladih negujemo sportski duh, negujemo istinske vrednosti i šaljemo najlepšu sliku iz Šapca. Mislim da je Šabac još jednom pokazao da je grad sporta, ne samo profesionalnog, nego i školskog - izjavio je Milan Mačvan.

Foto: "Glas Podrinja"


Najbolji odlaze na završnicu u Kraljevo, domaćin za zapadnu Srbiju, potom sledi državno finale na Zlatiboru, dok je veliko, regionalno, kao i svake godine u Splitu, tokom leta.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa