29. februar 2024.29. feb 2024.
Planski put do vrha
VATERPOLO: VK ŠABAC ELIKSIR - MLADI

Planski put do vrha

Škola bez premca u Srbiji. U već večitom derbiju sa školom VK Partizan Šapčani trenutno uspešniji. Kontinuiran i planski rad daje rezultate. Konačni cilj tim zasnovan na igračima iz svog pogona koji čuva vrhunske rezultate
U vitrinama šabačkog vaterpola (VK Šabac i VK Sava) trenutno se nalaze trofeji šampiona Srbije godišta: 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, pobednika nacionalnog Kupa: 2006, 2008. i 2011, kao i evropski Tomo kup pobednički pehari: 2008, 2009. i 2010. godište, odnosno pehar pobednika Regionalne lige (eks Ju) za 2009. Uz pomenute tu su pehari vicešampiona Prvenstva: 2005, 2006. i 2008. godište, vicešampiona Kupa: 2007. i 2009. godište, trećeg tima Kupa 2012. godište, vicešampiona RL: 2007. i 2011. godište. Trofejna sala je mnogo bogatija, stižu u kontinuitetu poslednjih pet godina, no ovo su samo trofeji u ovom trenutku.



-Od prvog dana smo poklonili veliku pažnju radu s mlađim kategorijama. Rezultat nam nije bio primaran, ali smo uspeli da se izdvojimo od drugih. Naš cilj je da kroz stvaramo vaterpoliste i uspostavimo sistem baziran na njima. Dugoročni cilj je da gradimo prvi tim oslonjen na našu školu koji može da ispuni visoke ambicije ostanka u vrhu srpskog vaterpola i daljem proboju u Evropi. Sve što smo postigli, na intercionalnom, regionalnom i evropskom nivou je dokaz da smo na dobrom putu – ističe predsednik kluba Nenad Živanović dodajući da je Šabac uspeo da bude uspešniji u ovom trenutku i od čuvene škole Partizana.



-Deluje nestvarno, ali smo rezultatski uspeli da ostvarujemo bolje rezultate od škole Partizana (Partizan, Banjica i Košutnjak), najbolje vaterpolo škole sveta koja je i danas uzor najvećim klubovima. Ove sezone smo odlučili da izuzetno 2008. godište podelimo u dve ekipe jednakog kvaliteta, ne sluteći da će napraviti podvig kakav se ne pamti, da dva tima istog kluba igraju finale Kupa Srbije.

-Treneri rade s decom, ali i oni stalno unapređuju svoje znanje. To je sve sistem na kome zasnivamo uspehe. Dugo smo najmasovnija škola vaterpola u Srbiji, no uspeli smo da postanemo i najbolja. Ostvareno je zajednički uspeh dece, trenera, roditelja i svih u klubu i oko njega koji na bilo koji način doprinose uspehu i napretku, svako je važan deo puta ka uspehu. Građenje uspeha počinje prvim treningom na obuci plivanja i traje koliko god traje karijera i svaki period je jednako važan u stasavanju.

Mlađe kategorije obuhvataju uzraste od 11 do 18 godina, a odlukom Vaterpolo saveza, svake sezone su takmičarske kategorije do 12, 14, 16 i 18 godina.



-Proleće i leto će biti ispunjeno takmičenjima. Na svako odlazimo s visokim ambicijama. U prvom timu već imamo igrače koji su prošli čitavu školu, a uz to drugu uzastopnu godinu Sava igra drugi rang uz igrače isključivo iz našeg pogona. Mi imamo svoj put koji pažljivo sledimo radeći planski. Mogu reći da smo hit na svetskom nivou, dobijamo pozive za nastupe na turnirima mlađih kategorija u celom svetu zaključuje Živanović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa