28. mart 2024.28. mar 2024.
N. Dragović

N. Dragović

VATERPOLO: REGIONALNA LIGA

Slavna Mladost na megdanu

Završnica regionalnog takmičenja. Bodovani rezultati iz Super lige za grupu istok. Mladost podmlađena, ali sa nekoliko odličnih pojedinaca
Mnogi su zaboravili, ali Regionalna vaterpo loliga traje, u novom formatu i ove sezone. Od jeseni klubovi su podeljeni u grupe istok (svi iz Srbije) i zapad (Hrvatska i CG). Odlučeno je da se rezultati iz domaće Super lige računaju i za regionalnu u grupi istok. Počinje ukrštanje i Šabac je sinoć odigrao prvi, a večeras mu sledi drugi duel protiv timova iz druge države u RL.



Sinoć je gostovao Mornar iz Splita, a večeras (četvrtak), takođe od 20 časova, na Gradskom bazenu igra slavna Mladost iz Zagreba (prema ukupnom broju trofeja najtorfejiji klub sveta). Zagrepčani su značajno promenili tim ove sezone, podmladili ga, promenili su stručni štab što se i odrazilo na rezultate.

Tri grupe
U završnici RL, nakon ukrštanja po osnovu plasmana u početnim grupama, grupu od prvog do petog mesta čine: Jadran (S), Jadran (HN), Jug, Novi Beograd i C. Zvezda. Za plasman od šestog do osmog mesta bore se: Primorje, Radnički i Solaris, dok su od devetog do 12 takmaci: Mladost, Šabac, Mornar i Partizan. Poslednjeplasirani iz ove grupe će u niži rang, pretposlednji u baraž protiv Valisa.


Gluhaić, Penava, Bajić... su ipak još tu i predstavljaju oslonac tima. Žapci su ove sezone uspeli da savladaju nakon peteraca Jug, a u samom finišu poklekli protiv šampiona Jadrana iz Splita, učesnika završne faze Lige šampiona.



Prvog aprilskog vikenda Šabac gostuje u Splitu i Zagrebu, a četvrti član grupe od 9. do 12. mesta je Partizan protiv koga Šabac neće igrati, već se računaju rezultati iz Super lige. Cilj je izbeći poslednja dva mesta, odnosno ispadanje u A1 ligu ili baraž protiv Valisa za opstanak.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa