28. mart 2024.28. mar 2024.
Opšta bolnica „Dr Laza K. Lazarević“ Šabac

Opšta bolnica „Dr Laza K. Lazarević“ Šabac

U SLUŽBI RADIOLOGIJE OPŠTE BOLNICE ŠABAC

Obuka radiologa za rad na magnetnoj rezonanci

U Službi radiologije Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević“ u Šapcu u toku je obuka za rad na magnetnoj rezonanci. Za rad na ovom sofisticiranom uređaju šabačke radiologe obučavaju vrhunski stručnjaci u toj oblasti koji u Šabac dolaze dva puta nedeljno. U našoj ustanovi boravila je doc. dr Marijana Basta–Nikolić iz Centra za radiologiju KC Vojvodina, koja je inače od početka uključena u edukaciju kolega u Šapcu.

Magnetna rezonanca je sofisticirana radiološka metoda koja u najvećem broju slučajeva predstavlja poslednju kariku u dijagnostičkom lancu i kao takva veoma je komplikovana i zahtevna za savladavanje, ističe doc. dr Marijana Basta–Nikolić. Kako je dodala, svaki put kada ovakav uređaj stigne u neku ustanovu, potrebno je da protekne određeno vreme da radiolozi savladaju rad.

Opšta bolnica „Dr Laza K. Lazarević“ Šabac


– Obuka za rad na magnetnoj rezonanci zahteva izvesno vreme kako bi radiolog savladao kao metodu i da bi bio kompetentan da može samostalno, a dovoljno kvalitetno, da izda nalaze pacijentima. Kolege u Šapcu sjajno napreduju, ali je kriva učenja ozbiljna, zahteva vreme i trud kako bi se pacijentima pružila najbolja zdravstvena zaštita – rekla je doc. dr Marijana Basta–Nikolić.

Obuku kolega u Službi radiologije ispratio je i dr Slobodan Popović, direktor šabačke bolnice i izrazio zadovostvo što radiologe u ovoj ustanovi obučavaju najkompetentniji srpski stručnjaci.

Opšta bolnica „Dr Laza K. Lazarević“ Šabac


– Obuka dobro ide na zadovoljstvo svih nas. Dva puta nedeljno u šabačku bolnicu dolaze stručnjaci iz drugih ustanova koji edukuju naše radiologe. Napredak u njihovom učenju je već sada postignut, jer sve više je nalaza koje mogu samostalno da pročitaju. Do sada je u našoj ustanovi urađeno skoro 200 pregleda na magnetnoj rezonanci, a edukatori su tu da kontrolišu naše radiologe, da ih usmeravaju i uče. Svako učenje ima svoj neophodni tok, a svima je cilj da naši radiolozi budu dobro obučeni i kompetentni da izdaju pouzdane nalaze. Potrebno je samo malo strpljenja – rekao je dr Slobodan Popović.
Opšta bolnica „Dr Laza K. Lazarević“ Šabac

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa