28. mart 2024.28. mar 2024.
Dosanjan plej of: M. Rakić

Dosanjan plej of: M. Rakić

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Plej of java

Uspeh šabačkog Medicinara. Bodovi protiv Napretka odveli u plej of i zakazali polufinale protiv Zvezde. Značajno iznad očekivanja
Ako je u prvom poluvremenu važnost utakmice protiv Napretka sputala mladi šabački tim, u nastavku odlučujućeg duela medicinarke su odigrale iskusno i sigurno, uputivši sebe tamo gde je malo ko očekivao, u plej ofu.

Medicinar je izborio plej of, drugi put u prethodne tri sezone, ali sada sa još mlađom ekipom nego u sezoni 2021/2022. U 18 rundi Šapčanke su ostvarile deset pobeda i osam poraza. Kao najveća svakako se izdvaja ona protiv Crvene Zvezde, lidera i glavnog favorita za titulu. Savladane su moćne Beograđanke 28:27 u hali Zorka. Uz njih dvostruka pobeda nad Bekamentom i trijumf nad Naisom u Šapcu donelu su prevagu.

N. Tešić – trener Medicinara


-Bili smo na poslednjim atomima snage. Čitavu sezonu nas prate povrede, virusi i ne znam da li je bilo utakmice u kojoj smo bili kompletni. Ponosan sam na ove devojke, na sve što su postigle, mogu da im se zahvalim za zalaganje i bez bilo kakvog pritiska ulazimo u plej of. Jasno je ko je favorit, ali sam siguran da ćemo pružiti sve što možemo – rekao je trener Nenad Tešić.

Medicinar – Napredak (K) 31:22 (14:13)
Hala Zorka. Gledalaca: 500. Sudija: Ivan i Bojan Kolavčić (oba Beograd). Sedmerci: Medicinar 5(5); Napredak 3(3). Isključenja: Medicinar 12; Medicinar 8 minuta. Crveni karton: Đorđević (Napredak) u 37. minutu.
MEDICINAR: Jovanović 8, Obradović, Ilić, Lukić, Radić 3, A. Vasić 4, Lacković 3, Gezović, T. Vasić 1, Cvejić, Cvijanović, Blagojević 5(5), Stević, Mandić 4, Rakić 3, Vuksanović.


U polufinalu plej ofa Medicinar će igrati protiv Crvene Zvezde. Ulaganja i sastav Beograđanki govore da bi sve osim titule za njih bio veliki neuspeh. Imaju prednost domaćeg terena i ulogu favorita. Serije traje dok jedan tim ne ostvari dve pobede.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa