28. mart 2024.28. mar 2024.
U. Simić (foto: RK MP Eliksir)

U. Simić (foto: RK MP Eliksir)

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Priprema za polufinale

Izvesno da će crno-beli biti rival i u polufinalu. Meč potvrdio izjednačenost u kvalitetu. Ub i Dinamo uvertira za finiš
Ishod derbija u Beogradu praktično je dao sve odgovore po pitanju konačnog plasmana u Super ligi pred start plej ofa i već ukazao koje serije slede u polufinalu. Već je izvesno da će u jednom polufinalu igrati Metaloplastika Eliskir i Partizan, u drugom Vojvodina i Dinamo. Metaloplastika je imala svoje prilike, prednost, ali je u neizvesnom finišu poklekla u derbiju.

Stub odbrane i ekipe – D. Arsić (foto: RK MP Eliksir)


U Šabac dolazi Ub za vikend. Domaćin priprema plej of, a gost u borbi za opstanak i trenutno klub u najlošijoj formi, šest poraza u šest poslednjih rundi, doduše protiv timova iz gornjeg dela tabele.
-Na zadovoljstvo publike sva je prilika da ćemo protiv Partizana igrati još dva, a možda i tri puta, ponovo nam sledi plej of. Znali smo da su odličan tim, to je i potvrđeno, dodatno su se pojačali, stabilizovali i dva kola su priprema onoga štp nas očekuje. Izvesne su neizvesne utakmice – istakao je nakon meča trener Metaloplastike Vladan Matić.

Partizan – MP Eliksir 30:27 (14:13)
Beograd. Gledalaca: 800. Sudije: Antić i Jakovljević (Beograd). Sedmerci: Partizan 5 (3), Metaloplastika 4(3). Isključenja: Partizan 6, Metaloplastika 6 minuta. Crveni karton: Nemanja Jović (Partizan) u 60. minutu.
MP ELIKSIR: Pavković, Dodić 3 (1), Alilović, F. Milovanović, I. Milovanović, Gavašelišvili, Jevtić, Arsić, Damjanović, Pavlović 2, Brajović 7, Jovanović 6 (2), Papović 2, Petrović, Simić 2, Dakić 3.


Partizan ima bod više od Dinama i lakša dva duela u odnosu na Pančevce, tako da iako matematički nije osigurao poziciju tri, bila bi senzacija da ne sačuva prednost. Prethodne sezone su takođe igrali u polufinalu Šapčani i Begrađani, no sada prednost domaćeg terena je kod plavih.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa