9. maj 2024.9. maj 2024.
Foto: Vulkan

Foto: Vulkan

Izdavačka senzacija „Gambit lopova“

Kejvion Luis u izdanju Vulkan izdavaštva

Jedan od njih igra za najviši ulog – život svoje majke

Vulkan izdavaštvo je objavilo TikTok hit i izdavačku senzaciju „Gambit lopova“. Roman autorke Kejvion Luis objavljen je na više od 20 jezika, izbor je Amazonovih urednika za najbolju knjigu godine za mlade, a otkupljena su i filmska prava.

U središtu priče je Rozalin Kvest, koja je odrasla u legendarnoj porodici lopova, uz jedno jedino pravilo: da ne veruje nikome. Iako joj je talenat da se izvuče iz teških situacija, ona ima druge planove na umu. Želi da pobegne i počne od nule, ode na fakultet i vodi običan život. Baš kada reši da napusti porodični posao, njena majka je oteta, a jedina šansa da je izvuče iz kandži otmičara jeste da pobedi u Gambitu lopova – opasnom takmičenju za najbolje lopove na svetu. Glavna nagrada: šta god poželi.

Kejvion Luis piše romane za mlade prepune uzbuđenja i neizvesnosti. Radila je kao bibliotekarka, a od svoje šesnaeste godine radi sa mladim čitaocima. Kada ne piše, rado posećuje eskejp rumove, skače iz aviona i povremeno odlazi na planinu, gde tenira kung-fu. Iako je rođena u Luizijani, i često posećuje svoju porodicu na Bahamima, sada najviše vremena provodi u Njujorku – dok je ne odvuče potraga za nekom novom avanturom.

Roman koji je dobio Voterstons nagradu za mlade čitaoce za 2024. godinu Gambit lopova dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa