23. maj 2024.23. maj 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Završen Festival muzičkih škola Srbije

Laureati za kraj

Najbolji u izboru žirija spustili zavesu na uspešni Festival muzičkih škola Srbije. Mia Vonasek i Teodor Tomić laureati iz Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“. Šabačka škola opravdala ukazano poverenje
Tačku na 67. Festival muzičkih škola Srbije stavio je Koncert najboljih učenika. U svečanoj sali Muzičke škole Mihailo Vukdragović, koja je bila organizator i realizator celokupne manifestacije predstavili su laureati, a među njima je i dvoje učenika šabačke škole.

Foto: "Glas Podrinja"


Teodor Tomić je laureat stručnog žirija u kategoriji solo pevanja, a Mia Vonasek koja se izdvojila kao najbolja flautistkinja.

-Možemo sa sigurnošću reći da je Festival uspeo i možemo biti ponosni kao organizatori i realizatori. Prvi put smo bili domaćini, ali smo svemu pristupili odgovorno i organizovano ispunivši očekivanja i žirija i naših gostiju iz svih škola. Žiri je imao težak zadatak, što govori o kvalitetu učesnika - istakla je Sonja Živković, direktorka Muzičke škole.

Foto: "Glas Podrinja"


Pokrovitelj Festivala bilo je Ministarstvo prosvete Republike Srbije, a podršku u organizaciji pružio je i Grad.

-Šest dana prelepe muzike. Potrudili smo se i verujem da smo uspeli da budemo dobri domaćini svima. Muzička škola je opravdala očekivanja i poverenje da bude organizator. Poznata je i kao škola koja je rasadnik izvanrednih mladih umetnika i želim im da nastave sa postizanjem odličnih rezultata na domaćem i međunarodnom nivou - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Foto: "Glas Podrinja"


Na 67. izdanju prestižnog Festivala nastupile su 64 muzičke škole predstavljene od svojih orkestara, kamernih ansambala i solista. U takmičarskom programu predstavilo se ukupno 673 izviđača.
D. B.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa